Het Coronavirus en de excursies van onze KNNV-afdeling

Tot 19 januari 2021 zijn alle excursies afgelast.

De afgelopen maanden waren onzekere tijden, het coronavirus, Covid-19 waarde rond. Veel van wat gewoon was, kon en mocht niet meer. We hopen dat iedereen deze periode goed is doorgekomen en gezond gebleven is. 

Vanaf augustus hebben we de draad weer opgepakt al zullen we ons aan de regels en richtlijnen van het RIVM moeten blijven houden. Hier ligt dan ook een taak voor ons allen, zeker wat betreft de anderhalve meter afstand en de eigen verantwoordelijkheid om bij verkoudheidsklachten, koorts en hoesten thuis te blijven. 

De grootste wijziging die wordt doorgevoerd is dat u zich vooraf dient aan te melden om mee te mogen met een van de aangeboden excursies. Sinds de verscherping van 14 oktober is het maxiamaal aantal deelnemers dat kan deelnemen slechts 3.

Voor alle excursies geldt dus een VERPLICHTE VOORAANMELDING. Wil je mee met een excursie, neem dan tevoren contact op met de betreffende excursieleider. Contactgegevens staan vermeld bij de betreffende excursie. 

 

De Bastei, Corona en de gevolgen voor onze bijeenkomsten

Jarenlang heeft onze vereniging haar lezingen en algemene vergadering tot genoegen gehouden in het Natuurmuseum. Wij regelden in de middag ervoor de sleutel van het gebouw aan de Gerard Noodstraat, wij openden ’s avonds het gebouw, schakelden het alarm uit, de belangstellenden stroomden binnen, koffie en thee werden door ons gezet en de bijeenkomst kon beginnen.
Na afloop stoelen aan de kant het alarm weer aan en het gebouw werd weer afgesloten. Vervolgens gleed de sleutel door de brievenbus....

Lees verder..

 

Met ons op pad...

Je kunt met ons iedere week op pad. Onze excursies en lezingen staan open voor iedereen met belangstelling voor de natuur. Ben je al eens met een excursie mee geweest zijn en is dit goed bevallen, maar je bent nog geen lid van KNNV? Dan hopen wij (en vinden het niet meer dan redelijk) dat je lid wordt van onze vereniging. Je doet de vereniging, de excursieleiders, jezelf en de natuur er een groot plezier mee!

Onze excursieverslagen vind je hier: https://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen/excursieverslagen-2020

 

Wildplukken

Wildplukken komt steeds meer in. De KNNV juicht het toe dat mensen de natuur in trekken en ervan genieten. In een vol land als Nederland vraagt het uit het wild halen van eetbare planten, paddenstoelen of andere soorten wel kennis van en respectvolle omgang met de natuur. Om die te bevorderen geeft de KNNV de volgende vuistregels:

  1. Houd je aan de ter plaatse geldende regels ten aanzien van plukken.
  2. Pluk met kennis van zaken.
  3. Verstoor de omgeving niet en laat geen sporen van je bezoek na.
  4. Let op dat de soort aanwezig blijft en pluk niet alles kaal.
  5. Denk aan een ander, zowel dier als mens. Zodat ook zij kunnen genieten. 


Kijk hier voor meer informatie.

 

Actueel

  • De Convo voor nov-dec 2020 en jan 2021 is uit. Je kunt hem hier downloaden!
  • De meest recente Nieuwsbrief Exoten 

 

 

Deel deze pagina