Bezoek ons op Facebook

Nieuwe aflevering: Nijmegen anders bekeken

aflevering 4: Tufsteen in de binnenstad

Nijmegen geen groene stad zonder Natuur- en milieuonderwijs

De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen, is een petitie gestart om de voorgenomen bezuiniging op natuur- en milieu onderwijs in Nijmegen te voorkomen. Deze petitie is te ondertekenen op www.natuurenmilieuonderwijs.petities.nl.

KNNV introductie excursies korstmossen

Thema: korstmossen op steen en bomen, met veel aandacht voor de ecologische omgevingsomstandigheden.
Locatie: De Brink te Sint Anthonis
Aanvangstijd: 09.00 uur. Duur: 2,5 tot 3 uur

Data: 2, 16 en 30 november, 7 december. Mogelijk nog meer data, afhankelijk van de belangstelling. Maximum aantal excursiedeelnemers per keer: 4

Belangstellenden dienen zich per email aan te melden om ingeroosterd te worden.
Aanmelden bij wim.van.lanen@tiscali.nl

Belangrijk: breng een loep mee, voorkeur vergroting 10x
Kleding, warm aangekleed, want we lopen maar zeer korte afstanden.
Na deze excursie zijn deelnemers instaat, om hun eigen omgeving eens te bestuderen en te genieten van de mooie vormen en kleuren van de korstmossen. Excursieleider: Wim van Lanen, tel. 0485 573557.

Met ons op pad....

Je kunt met ons iedere week op pad. Onze excursies en lezingen staan open voor iedereen met belangstelling voor de natuur. Ben je al eens met een excursie mee geweest zijn en is dit goed bevallen, maar je bent nog geen lid van KNNV? Dan hopen wij (en vinden het niet meer dan redelijk) dat je lid wordt van onze vereniging. Je doet de vereniging, de excursieleiders, jezelf en de natuur er een groot plezier mee!

Het excursieprogramma voor aug-sep-okt 2019 kun je hier downloaden. Ook excursies van verwante organisaties zijn in het programma opgenomen!

Onze excursieverslagen vind je hier: http://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen/excursieverslagen-2019

Wildplukken

Wildplukken komt steeds meer in. De KNNV juicht het toe dat mensen de natuur in trekken en ervan genieten. In een vol land als Nederland vraagt het uit het wild halen van eetbare planten, paddenstoelen of andere soorten wel kennis van en respectvolle omgang met de natuur. Om die te bevorderen geeft de KNNV de volgende vuistregels:

1. Houd je aan de ter plaatse geldende regels ten aanzien van plukken.
  2. Pluk met kennis van zaken.
  3. Verstoor de omgeving niet en laat geen sporen van je bezoek na.
  4. Let op dat de soort aanwezig blijft en pluk niet alles kaal.
  5. Denk aan een ander, zowel dier als mens. Zodat ook zij kunnen genieten.

Kijk hier voor meer informatie.