Het Coronavirus en onze KNNV-afdeling

Wij leven in tijden die onze generaties nog niet beleefd hebben, en je hoort ook geregeld “Dat hebben wij nog nooit meegemaakt”. Alle publieke activiteiten zijn op bevel van hogerhand stilgelegd tot 1 juni in het belang van ons aller gezondheid. Wij leggen ons daar uiteraard bij neer, hoeveel pijn ons dat ook bezorgt. Juist in een tijd dat de Natuur aan alle kanten openbarst, elke dag een ander gezicht heeft en ook omdat wij zoveel behoefte hebben elkaar te spreken, onze ongerustheid weg te nemen, elkaar een schouder te bieden.

Nee, gezamenlijk naar onze geliefde natuur zal het niet gaan. Contacten moeten wij nu op “elektronische wijze” onderhouden. Maar die natuur beleven, dat kunnen wij gelukkig wel, zij het niet in groep, dan toch alleen of met onze huisgenoot/note. 

Uiteraard gaat ook onze gallenlezing, die verzorgd zou worden door Bert Janssen niet door. Die houden wij tegoed! 

Omdat wij onze publieksactiviteiten stilleggen tot in ieder geval begin juni zullen wij ook geen Convo uitbrengen voor die tijd. En behoeven excursieleiders in ieder geval ook geen wandelingen voor mei door te geven. Laten wij hopen dat dat wel weer kan voor de maanden daarna. Houd dus onze webstek in de gaten, al zal de excursiecoordinator voor de volgende periode, Erwin van der Leij, hen wel tijdig aan hun plicht herinneren... 

Vanzelfsprekend hopen wij van ganser harte dat jullie en jullie naasten gespaard blijven van ziekte of van het verdriet van een eventueel verlies. Wij verlangen ernaar elkaar weer allemaal gezond en wel terug te zien over niet al te lange tijd. 

Mocht je een medelid, of natuurgeïnteresseerde kennen die wellicht blij is wat afleiding te hebben, neem dan eens contact op met haar of hem. Gezamenlijke natuurgespreksonderwerpen genoeg in deze tijd en zij zullen je er dankbaar voor zijn. 

Ook hoeven wij niet “bij de pakken te blijven neerzitten”, trek de natuur in of blijf in je eigen omgeving en geef interessante, grappige of leuke natuurbelevenissen aan ons door, die zetten wij dan op onze website. Ook andere websites die voor medeleden interssant zijn kan je aan ons mededelen. Evenals vragen betreffende determinatie en natuurfoto’s die uiteraard van harte welkom zijn. 

Al deze bijdragen worden dan geplaatst op onze speciale Corona pagina. Zo blijven wij toch op de hoogte van elkanders wedervaren. 

Stuur jullie bijdragen naar: webmaster@nijmegen.knnv.nl of voorzitter@nijmegen.knnv.nl 

 

Landelijke grassendag 20 juni 2020

Op 20 juni a.s. vindt in Nijmegen de landelijke Grassendag plaats. Heb je belangstelling voor planten en wil je je verdiepen in de wereld van grassen? Dan biedt de Grassendag jou een uitgelezen kans. Meer informatie vind je op https://www.knnv.nl/werkgroep-grassen-en-schijngrassen/landelijke-dag-grassen-en-schijngrassen-2020. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juni. Je kunt je aanmelden voor de Grassendag door een e-mail te sturen naar aanmelding@grassen.knnv.nl. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van je aanmelding, inclusief de betaalgegevens.

De landelijke grassendag is verplaatst naar juni 2021

 

Met ons op pad....

Je kunt met ons iedere week op pad. Onze excursies en lezingen staan open voor iedereen met belangstelling voor de natuur. Ben je al eens met een excursie mee geweest zijn en is dit goed bevallen, maar je bent nog geen lid van KNNV? Dan hopen wij (en vinden het niet meer dan redelijk) dat je lid wordt van onze vereniging. Je doet de vereniging, de excursieleiders, jezelf en de natuur er een groot plezier mee!

Het excursieprogramma voor feb-mrt-apr 2020 kun je hier downloaden. Ook excursies van verwante organisaties zijn in het programma opgenomen!

Onze excursieverslagen vind je hier: https://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen/excursieverslagen-2020

 

Wildplukken

Wildplukken komt steeds meer in. De KNNV juicht het toe dat mensen de natuur in trekken en ervan genieten. In een vol land als Nederland vraagt het uit het wild halen van eetbare planten, paddenstoelen of andere soorten wel kennis van en respectvolle omgang met de natuur. Om die te bevorderen geeft de KNNV de volgende vuistregels:

  1. Houd je aan de ter plaatse geldende regels ten aanzien van plukken.
  2. Pluk met kennis van zaken.
  3. Verstoor de omgeving niet en laat geen sporen van je bezoek na.
  4. Let op dat de soort aanwezig blijft en pluk niet alles kaal.
  5. Denk aan een ander, zowel dier als mens. Zodat ook zij kunnen genieten.


Kijk hier voor meer informatie.

 

Actueel

 

 

Deel deze pagina