Datum:
dinsdag 17 oktober 2017 20:00
Type activiteit:
Lezing

Let op: de filmavond vindt plaats in de oude vertrouwde locatie van het Natuurmuseum in de Gerard Noodtstraat!

Dinsdag 17 oktober, 20.00 uur, Natuurmuseum, Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen

Toegang niet leden KNNV of IVN, 5 euro.

KNNV lid Rob Bos vertoont en becommentarieert twee films. Allereerst een impressie over vogels in najaar en winter rondom Nijmegen. Veel vogels zijn weliswaar naar Afrika vertrokken, maar er blijven er in najaar en winter nog genoeg over in de omgeving van Nijmegen. Welke vogels zien wij hier nog en waarom. We kunnen verschillende groepen onderscheiden zoals doortrekkers, dwaalgasten, doorschuivers, zwerfvogels, wintergasten en standvogels. De film geeft een impressie met mooie beelden over de jaren 2010 - 2016 (Duur: 45 minuten).

De tweede documentaire film gaat over het wetenschappelijke onderzoek van de Nijmeegse vogelaar Bram Ubels en medewerkers in de Ooijse Graaf over de doortrek van in riet levende vogels alsmede de vangsten van bijzondere soorten die hierbij gedaan zijn.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Natuurmuseum, Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen
Kosten:
niet leden KNNV of IVN, 5 euro.
Vindt plaats in: