Datum:
dinsdag 1 oktober 2019 20:00
Type activiteit:
Lezing

Dinsdag 1 oktober | 20.00-22.15 uur | KNNV lezing over paddenstoelen door Nico Dam in De Bastei, Entreegebouw Lange Baan 4, Nijmegen.

Toegang 5 euro voor niet leden IVN/KNNV.

Nico Dam zal in twee delen, gescheiden door een korte pauze, die elk ongeveer een uur duren, ons over paddenstoelen vertellen. Allereerst wat zijn paddenstoelen, wat is hun leefwijze en hoe planten zij zich voort. Na de pauze gaan wij in op het determineren van paddenstoelen en waar moet je op letten. Kort zal hij ook ingaan op de verwantschap met andere organismen zoals die onder meer blijkt uit DNA onderzoek.

Nico Dam is ook bereid aansluitend, samen met zijn echtgenote Marjo, voor ons in Nijmegen een excursie verzorgen op zondagochtend 6 october van 10 tot 14 uur.
Hiervoor kan men zich tijdens de lezing opgeven, waarbij ook de plaats bekend gemaakt zal worden. Mocht er nog ruimte zijn voor meer deelnemers dan zal op onze KNNV website aangekondigd worden hoe zij zich ook hiervoor kunnen aanmelden.

Voor de paddenstoelenliefhebber behoeft Nico Dam geen uitleg meer, deze natuurkundige van opleiding houdt zich er al ruim 30 jaar mee bezig en is, samen met Thomas Kuyper, auteur van de twee veldgidsen Paddenstoelen.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
De Bastei, Entreegebouw Lange Baan 4, Nijmegen
Kosten:
Toegang 5 euro voor niet leden IVN/KNNV.
Vindt plaats in: