Datum:
dinsdag 19 november 2019 20:00
Type activiteit:
Lezing

Dinsdag 19 nov | 20.00 - 22.15 uur | KNNV lezing | Over winterkenmerken van bomen door Frans van Bussel.

De Bastei, Entreegebouw Lange Baan 4, Nijmegen. Toegang 5 euro voor niet leden IVN/ KNNV.

WINTERBOMEN: winterkenmerken van bomen. Kale bomen in de winter vertellen een heel verhaal. De winterse bomen hebben zich met prachtige vormen voorbereid op de winter en op het naderende voorjaar. Elke boom doet dat op zijn eigen unieke wijze. In deze lezing laten we u de winterkenmerken in allerlei vormen en kleuren zien. Veel algemene inheemse bomen zullen de revue passeren. U leert die winterbomen herkennen aan hun knoppen, knopstand, schors, takkenkroon, littekens en nog veel meer. U zult versteld staan van de geweldige vormen- en kleurenrijkdom van deze kale bomen. De winter is rijk aan vormen en kleur, als je er maar oog voor hebt!

Frans van Bussel is voormalig docent Natuuronderwijs aan de PABO en heeft talloze functies in natuur- en milieuorganisaties bekleed. Hij is bovendien toneelregister en verhalenverteller. Hij heeft voor ons al eerder een lezing gehouden over vogeltrek.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: