HOME: http://www.knnv.nl/afdeling-nijmegen

 

IVN
http://www.ivn.nl
IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. Binnen de 170 lokale afdelingen van IVN zijn zo'n twintigduizend ervaren vrijwilligers actief. Jaarlijks organiseren zij met veel passie talloze excursies, cursussen, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal mensen kennis met de natuur.

Hart voor Natuur
http://www.hartvoornatuur.nu
Over natuur en landschap worden momenteel veel uitspraken gedaan die niet kloppen. Het natuurbeleid tot nu toe dreigt ingrijpend en onomkeerbaar te worden gewijzigd op basis van drogredenen, tegenstrijdigheden en foutieve informatie. Er wordt over natuurbeheer gedacht alsof het een dienst is, waarop kan worden bezuinigd. Op natuurbehoud bezuinigen betekent in de praktijk echter natuur vernietigen. In totaal wordt er de komende jaren zo'n 6,5 tot 8% op de totale rijksuitgaven voor natuurbeheer gekort. Als je de (anti)natuurmaatregelen op een rijtje zet, blijkt dat daar zelfs meer dan 70% bezuinigd zal worden. Dat is meer dan 8 maal het gemiddelde! Onze grootste natuurbeheerder Staatsbosbeheer moet ook meer dan 70% bezuinigen en er worden geluiden gehoord dat Staatsbosbeheer straks überhaupt niet mag blijven bestaan. Tijd voor een betere natuurwet!

Natuurbericht (Nieuwsbrief)
http://www.natuurbericht.nl
Natuurbericht.nl houdt u op de hoogte van de actuele gebeurtenissen in de natuur. Biologen geven u dagelijks informatie over onder andere vlinders, zoogdieren, amfibieën, libellen, planten, zeedieren en vogels. Via Natuurbericht.nl krijgt u daarnaast dagelijks een natuurverwachting voor planten, vlinders en libellen. U kunt zich aanmelden voor de mailinglist van Natuurbericht. Na aanmelding ontvangt u periodiek een e-mail over de onderwerpen van uw interesse. U kunt aangeven over welke onderwerpen en met welke frequentie u de e-mails wenst te ontvangen.

BuitenGewoon - Omroep Gelderland
http://www.omroepgelderland.nl/web/Programmas/TV/BuitenGewoon-8.htm

Flora en Fauna Werkgroep Gelderse Poort
www.geldersepoort.net

Geldersch Landschap & Geldersche Kasteelen
http://www.mooigelderland.nl
Heerlijkheid Beek

Gelderse natuur- en milieufederatie
http://www.gnmf.nl
De GNMF vervult een provinciale koepelfunctie voor de vele vrijwilligers die actief zijn in meer dan honderd aangesloten lokale en regionale natuur- en milieuorganisaties in Gelderland.

Ploegdriever
http://www.ploegdriever.nl
De Ploegdriever is een vereniging die landschapsbeheer stimuleert en uitvoert.
De vereniging steunt de boeren in de Ooijpolder en Groesbeek in het deskundig beheer van het fraaie cultuurlandschap en zorgt dat zij daarvoor een passende beloning krijgen. De boeren worden daarbij ondersteund door betrokken burgers met kennis van en liefde voor natuur en landschap in onze woonomgeving.
 

Vroege vogels
http://vroegevogels.vara.nl/

Deel deze pagina