Datum: 
zaterdag 18 juli 2020 09:30
Type activiteit: 
Natuurwandeling

zaterdag 18 juli 2020: Natuurwandeling over Veldwijk en langs Klompenpad naar de Natuurtuin Ermelo

Start: 9.30 uur, tot ongeveer 12:30 uur.

Vanwege het uitvallen van andere excursies organiseren we een natuurwandeling langs diverse interessante plekken in Ermelo. We zullen dit keer niet bij elke plant of beestje stil staan, maar op gepaste ”corona-afstand” wandelen langs diverse interessante plekken. We beginnen op het landgoed Veldwijk en bezoeken daar diverse plekken met vijver, sloot, begraafplaats en enkele ruigten. Op die plaatsen kunnen diverse planten, libellen, vlinders en andere insecten worden waargenomen. Vervolgens nemen we een stukje klompenpad langs boerderijen, visvijver,  wijngaard en volkstuinen en komen uit bij de natuurtuin De Zandkamp. Daar zijn al meer dan 200 soorten planten waargenomen en ook een grote diversiteit aan vlinders en andere insecten. Vandaar via een andere route terug naar het startpunt.

Maximaal aantal deelnemers: 10. Aanmelden vooraf verplicht per mail: dick.dooyewaard@gmail.com.

N.B. De startlocatie wordt doorgegeven aan degenen die zich aanmelden.

 

KNNV-activiteiten in de maand juli en begin augustus

Nadat de activiteiten maandenlang stopgezet waren in verband met Covid-19, willen we nu weer voorzichtig onze activiteiten opstarten. Met de nadruk op voorzichtig, want zoals Rutte op zijn laatste persconferentie zei over de vakanties: er is nu sprake van code geel. Dat is nog niet code groen.

Het betekent dat we besloten hebben de oorspronkelijk geplande excursies, zoals in het Linnaeusklokje zijn aangekondigd, te laten vervallen. In plaats daarvan willen we jullie een aantal alternatieven aanbieden in de regio om carpoolen nog zo veel mogelijk te vermijden.

We hebben nagedacht hoe we de risico’s tijdens de excursies zo veel mogelijk kunnen beperken. Dat hebben we in een protocol vastgelegd en we vragen jullie dat te lezen en daarmee in te stemmen. Lees dat protocol!

Ga niet mee als je je niet lekker voelt! Belangrijke afspraken zijn verder natuurlijk de 1,5 m. Hoe moeilijk dat ook is voor KNNV’ers, maar die regel willen we strikt handhaven. En verder vragen we je van te voren op te geven en beperken we het aantal deelnemers tot maximaal 10.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Wordt bij opgave bekendgemaakt
Kosten: 
nvt
Contactpersoon: 
Dick Dooijewaard
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina