Wij vinden carpoolen belangrijk! Maar in deze Coronatijd willen we dat zo veel mogelijk vermijden.

Kijk ook altijd even op ons Gastenboek om te zien of de excursie doorgaat.

KNNV-activiteiten in de maand juli en augustus

Nadat de activiteiten maandenlang stopgezet waren in verband met Covid-19, willen we nu weer voorzichtig onze activiteiten opstarten. Met de nadruk op voorzichtig, want zoals Rutte op zijn laatste persconferentie zei over de vakanties: er is nu sprake van code geel. Dat is nog niet code groen.

We hebben nagedacht hoe we de risico’s tijdens de excursies zo veel mogelijk kunnen beperken. Dat hebben we in een protocol vastgelegd en we vragen jullie dat te lezen en daarmee in te stemmen. Zie hierboven.

Ga niet mee als je je niet lekker voelt! Belangrijke afspraken zijn verder natuurlijk de 1,5 m. Hoe moeilijk dat ook is voor KNNV’ers, maar die regel willen we strikt handhaven. En verder vragen we je van te voren op te geven en beperken we het aantal deelnemers tot maximaal 10.

zaterdag 29 augustus: Houtdorperveld
Vertrek 9.30 uur. Parkeerplaats Paleisweg.
In verband met het coronaprotocol van de afdeling wat betreft het carpoolen is voor 29 augustus i.p.v. Tongeren en het Wisselse Veen een bestemming dichterbij gekozen.
We gaan nu naar het Houtdorperveld. We vertrekken om 9.30 uur vanaf de bekende parkeerplaats aan de Paleisweg. Het betreft een ochtendexcursie, waarbij we bijzondere planten zoals Klokjesgentiaan en Zonnedauw hopen te vinden. Misschien is de heide al paars en vliegen Heide- en Gentiaanblauwtje. Ook landschappelijk is het Houtdorperveld prachtig. Het maximum aantal deelnemers is 10.
Opgeven van te voren bij Anne-Marie Fondse is in coronatijd verplicht, liefst voor donderdagavond 27 augustus per mail jmfondse@gmail.com of eventueel telefonisch 0341-557276 of 06-12049194.

zaterdag 12 september 2020Camera Natura: Buiten fotograferen
Vertrek 13.30 uur parkeerplaats bij de schaapskooi, Postweg 50, Ermelo

zondag 13 september 2020 Vogelexcursie Delta Schuitenbeek en mogelijk rondje Oldenaller. Vertrek 9.00 uur parkeerplaats eind Arlersteeg (iets voorbij Putter Stoomgemaal) We lopen dan over de zeedijk richting Nulde en kijken op de Delta en de polder of de vogeltrek al op gang is gekomen. In het verleden hebben we die tijd op de weilanden vaak meerdere Watersnippen gezien. Als de tijd het toelaat, kunnen we even naar de parkeerplaats van Oldenaller rijden en zien hoe het daar met de vogelbevolking (Reigers!) gesteld is. We stoppen uiterlijk half een.
Opgeven uiterlijk donderdag 10 september jmfondse@gmail.com of 0341 557276.

zaterdag 26 september 2020 Klompenpadwandeling Speuld
Vertrek 10.00 uur parkeerplaats Sprielderweg, vanaf Drieërweg 200 m richting Speuld
Afgelopen jaar is er gewerkt aan een klompenpad in de buurtschappen Speuld, Staverden en Leuvenum. Naar verwachting wordt dit pad geopend in het voorjaar of het begin van de zomerperiode. Eén van onze KNNV-leden heeft met een groot
aantal andere vrijwilligers een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het pad.
Tijdens deze algemene excursie lopen we een gedeelte van dit nieuwe klompenpad. Langs de route wordt informatie gegeven over het landschap en de aanwezige flora en fauna.
De af te leggen route, ongeveer 7,5 km gaat door bos, over heide en door de agrarische enclave van Speuld. Duur van de wandeling: circa 2,5 uur.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Ronald van Veen,hrvanveen@hotmail.com.

vrijdag t/m zondag 2 t/m 4 oktober 2020 Weekend van de Veldbiologie
Ieder jaar organiseert de landelijke KNNV een Week van de Veldbiologie. Dit jaar is gekozen voor een Weekend van de Veldbiologie.
Onze afdeling doet mee met een ontdekwandeling in de natuurtuin van Ermelo De Zandkamp. Of de natuurtuin Harderwijk
ook meedoet, is op het moment van publiceren van dit Linnaeusklokje nog niet duidelijk. Een en ander is te zijner tijd te lezenop onze website.
De natuurtuin De Zandkamp is gelegen tussen de Zandkampweg en de Konijnenwal. Aan beide zijden is een ingang. De ontdekwandeling is op eigen gelegenheid te maken met hulp van een folder die te verkrijgen is bij de keet. De folder is ook te downloaden via onze website. Op zaterdag 3 oktober is er van 10.00 tot 16.00 uur iemand aanwezig die desgewenst instructie kan geven. Op 2 en 4 oktober staat er een bak met folders bij de keet. Ook hangen hier foto’s van planten en vogels die kunnen helpen bij de ontdekking. De antwoorden van de puzzel zijn te vinden op de websites van de KNNV Noordwest-Veluwe en NMP Ermelo.
Dus trek de wandelschoenen aan en kom naar de natuurtuin!

zaterdag 10 oktober 2020 Camera Natura: Buiten fotograferen
Vertrek 14.00 uur Bezoekerscentrum Waterloopbos Marknesse:
Paviljoen het ProefLab, Voorsterweg 34, 8316PT Marknesse

Ga direct naar

Bovenaan deze pagina

Welkom Alle activiteiten Verslagen Gastenboek Bestuur Contactgegevens
  Linnaeusklokjes ..... vertelt   Werkgroepen Waarom lid worden?
  Jaarplan Oude verslagen Fotoboek ANBI-gegevens Aanmelden
  Vertrekplaatsen Vorige cursussen  Facebook Links