dinsdag 21 mei 2019
In deze korte KNNV cursus 'Laat jouw tuin zoemen' leert u uw tuin bij-vriendelijk inrichten en onderhouden.
Meer bij-vriendelijk groen is hard nodig, want wilde bijen hebben het moeilijk. U helpt bovendien niet alleen de bijen, maar ook andere insecten en de biodiversiteit in het algemeen. En u krijgt er een zoemende en bloeiende tuin voor terug.
Inhoud cursus (2 lesavonden en een excursie) :
• Wat zijn de verschillende wilde bijen en wat hebben zij nodig?
• Hoe maak ik mijn tuin bij-vriendelijk
• Keuze van de juiste beplanting en onderhoud.
• Het maken van een persoonlijk tuinplan.

1e lesavond : 21 mei  in Het Pakhuis Ermelo van 19:30 – 22:00 uur (Molenaarsplein 24, 3851 MZ Ermelo)
Excursie       : 25 mei bij Ontmoetingstuin De Rietmeen Harderwijk (Ouverturebaan 1 - 3  3844 HW Harderwijk)
Rondleiding om 10:30 over de tuin met informatie over verschillende planten. Daarna tijd en gelegenheid om plantjes te kijken/kopen die in het persoonlijke tuinplan kunnen worden opgenomen. De cursusleiders zijn aanwezig voor advies.

2e lesavond: 4 juni in Het Pakhuis Ermelo van 19:30 – 22:00 uur (Molenaarsplein 24, 3851 MZ Ermelo)
Aanmelden voor 15 mei via de website van de KNNV NW Veluwe: zie op de welkomstpagina.
De link van de pagina is: www.knnv.nl/noordwestveluwe/inschrijving

Kosten : € 10,- voor leden en nieuwe leden (opgave 1e lesavond) en € 20,- voor niet leden. Het bedrag overmaken op IBAN: NL37 TRIO 0338 9474 42 ten name van KNNV afdeling Noordwest Veluwe
Gratis bij de cursus: Digitaal cursusboek, KNNV leskaart “zoek de bijen in de tuin”. Een papieren cursusboek is voor euro 7,50 te verkrijgen/bestellen op de eerste lesavond.
Informatie: Dick Dooyewaard  tel: 0341-254538 / e-mail dick.dooyewaard@gmail.com