zaterdag 10 maart 2018

De Ledenvergadering werd dit jaar gehouden in het Verenigingsgebouw De Steenenkamer en werd door 33 leden bijgewoond.
Tot ‘ieders’ verrassing kwam om 12.00 uur de burgemeester van Ermelo de zaal binnen, gevolgd door familie, vrienden en ‘werk’relaties van Annemarie Kooistra. Bij bestuur en genodigden was natuurlijk al bekend dat Annemarie deze dag te midden van KNNV-leden een Koninklijke Onderscheiding zou ontvangen. Nadat Annemarie tot haar verbazing burgemeester Baars en familie binnen zag komen, begon het langzaam tot haar door te dringen dat er iets speciaals voor haar ging gebeuren.
In zijn toespraak prees de burgemeester haar vele, jarenlange, verdiensten voor de natuur in de vorm van inventarisaties en excursies voor o.a. KNNV, Gemeente Ermelo, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Schovenhorst in Putten, de vlinderstichting, het paddenstoelenmeetnet, en de VVV in Ermelo. Omdat alles rond de Koninklijke onderscheiding geheim moet blijven, zullen wij niet verklappen dat Ati Vijge de initiatiefnemer was achter deze uitreiking, waaraan alle genoemde organisaties hun medewerking hebben verleend en ook aanwezig waren bij de uitreiking. Na het opspelden van de onderscheiding en het gebruikelijke fotomoment met Ronald Vossebelt en persfotografen konden alle aanwezigen Annemarie feliciteren en aansluiten bij een heerlijk KNNV-lunchbuffet. Dit laatste was ook dit jaar weer verzorgd door Janny Habermehl, Ria Thijs en Nico Hoogteyling.
Na de lunch was er gelegenheid voor een rondwandeling op het nabijgelegen landgoed Oldenaller.
Meer foto's van de decorering zijn te vinden onder Verslagen