dinsdag 14 mei 2019

 

Lezing over  ‘De terugkeer van de Wolf’’  in De Roef te Harderwijk op 14 mei 2019 aanvang 20.00

De KNNV afdeling Noordwest Veluwe organiseert een boeiende lezing over de terugkeer van de wolf.

De lezing over de terugkeer van de wolf in Nederland wordt verzorgd door Erwin van Maanen. Hij  is bioloog met passie voor natuurbescherming. Vanaf zijn jeugd is hij al bezig met natuuronderzoek. Tijdens een reis in 1991 door de wouden van de Roemeense Karpaten raakte hij bij het vinden van sporen gefascineerd door de wolf, Vanaf de terugkeer van de wolf in 2001 in Duitsland volgt hij de ontwikkelingen daar op de voet. Hij onderzocht ondermeer een roedel wolven dicht bij de Nederlandse grens. Daar had hij een bijzondere ontmoeting met een van de jonge wolven.                                                                                                                       In zijn lezing vertelt Erwin alles over de wolf, ondersteund met prachtig beeldmateriaal.

Hij neemt u mee in wat de terugkomst van de wolf in Europa betekent en vertelt over de ecologische sleutelrol van de wolf.                                                                                                          

Voor deze avond is ook een vertegenwoordiger van de provincie Gelderland uitgenodigd om informatie te geven over het provinciale beleid ten aanzien van de wolf.                                  

Toegang is gratis; aan de deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.                   

Aanmelden vooraf, als je zeker wilt zijn van een plaats, per email: info@noordwestveluwe.knnv.nl

 

           

Deel deze pagina