Het Wereld Natuur Fonds presenteert de mini-videoserie Bodemprijs, gemaakt door filmmaker Jasper Spanjaart. Hij ging bij boeren en onderzoekers op bezoek om erachter te komen wat deze mensen drijft om het anders te willen doen. Het resultaat is een serie inspirerende verhalen over hoe landbouw en natuur samen kunnen werken. Maar ze tonen tegelijkertijd ook hoe urgent een verandering nodig is voor herstel van biodiversiteit in Nederland. En hoe moeilijk dat voor boeren is om te realiseren in het huidige landbouwsysteem.
Winst en Weidevogels
In de eerste aflevering van Bodemprijs zien we het verhaal van boer Jaring Brunia. Hij wilde het anders doen. Ook al zeiden mensen dat geld verdienen met zijn boerenbedrijf, met de natuur als bondgenoot, niet kon. Met veel passie en doorzettingsvermogen laat hij zien dat het wel kan. Door optimaal gebruik te maken van wat de natuur te bieden heeft.
Natuurgedreven landbouw
Die samenwerking tussen landbouw en natuur wordt in Bodemprijs verder toegelicht door Professor Pablo Tittonell, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij geeft inzichten vanuit de agro-ecologie: landbouw die profiteert van biodiversiteit.
Bekijk nu Bodemprijs
De serie is gemaakt door de filmmaker Jasper Spanjaart (SPNJRT), in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). "Met Bodemprijs wil ik bijdragen aan meer bewustzijn rondom natuurvriendelijke voedselproductie in Nederland", aldus Jasper Spanjaart. "Aan de hand van persoonlijke en authentieke verhalen van zowel boeren als onderzoekers laat de serie zien dat iedere verandering telt: het kan wél!".
Deel 2 en 3 uit de serie Bodemprijs verschijnen de komende weken.
 
Deze videoserie is te zien bij www.naturetoday.com 
 
-Nieuwsbrief Nature Today 19 oktober

Deel deze pagina