zaterdag 3 november 2018

Onze Werkgroep Landschapsbeheer is weer een ochtend aan het werk geweest in de Natuurtuin in Ermelo en heeft veel werk verzet.

Er waren meer dan 30 leden van de werkgroep. En aangevuld met een vijftal vrijwilligers van de Natuurtuin maakte dat 70 handen. Het is dan altijd onvoorstelbaar hoeveel werk er in één ochtend kan worden verzet. De paden werden vrijgemaakt, struikjes gerooid, de wallen onkruidvrij maken en het groenafval afgevoerd naar de plekken waar de gemeente er bij kan om het op te halen. En dan hebben we het niet over een kruiwagen met groenafval, maar over tientallen kruiwagens volgeladen met groenafval.

De Stichting NMP-Ermelo zorgde voor de koffie en aan het eind de erwtensoep voor de harde werkers, zodat de gezelligheid ook weer geborgd was.

Na afloop kon iedereen tevreden weer naar huis. De Natuurtuiners omdat ze heel erg opgeschoten waren en de leden van de Werkgroep, omdat er weer hard was gewerkt en een goed resultaat was behaald. De gezelligheid werd ook dit keer niet uit het oog verloren en wat vooral opvalt is dat iedereen elkaar helpt, het is echt een hechte groep.

Het is de bedoeling dat de wallen op 7 en 8 december worden beplant met struikjes om de tuin nog mooier te maken.