KNNV oost achterhoek bestaat 100 jaar en viert dit met een busreis naar Munster.

In 1918 is de NNV Winterswijk mede door de heer A Th Ten Houten en Meester Meinen uit Kotten opgericht. Toen de NNV 50 jaar bestond heeft zij het predicaat koninklijk gekregen en werd de naam KNNV Winterswijk. Enkele jaren terug is dit veranderd in KNNV Oost Achterhoek.

Om dit te vieren gingen  leden en hun partners en enkele belangstellenden zaterdag 22 september  op reis met de bus naar de botanische tuin in Munster in Duitsland.

Vanaf de Storm ging de bus om 9 uur op weg. In de bus werd er gezellig gekletst maar ook kregen we een documentatie uitgereikt zodat we ons goed konden inlezen.

Rond half 11 kwamen we aan in Munster. Een prachtig kasteel op steenworp afstand van de bus. Achter dit slot lag de prachtige tuin waarvoor we kwamen. Na een korte uitleg waren de meesten toe aan koffie. En toen een prachtige wandeling door deze mooie tuin. Deze tuin is ingedeeld in verschillende tuinlandschappen zoals een prachtige vijverpartij, een heidelandschap,  rots en berglandschappen en een prachtige kas. De moeite waard om te bezoeken.  We hadden ook geluk met het weer, want in de zon kon zelfs de jas uit. Ook konden we de prachtige oude stad bezoeken met prachtige  gebouwen zoals de Dom en de Vredeszaal. Het was een erg mooie reis van natuur, cultuur, erfgoed en een prachtige markt en winkels. De regen kwam toen we in de bus zaten op weg naar huis. Voldaan kwam iedereen om half 6 weer in Winterswijk aan.

Voor alle foto's:  klik hier

Deel deze pagina