Verslag KNNV Natuurwerkdag 13 januari 2018.

Foto's staan HIER


Dit keer aan de Droppersweg in het Woold (Winterswijk). Een stuk van de fam. Tenkink, waarbij 2 eigenaren ook meehielpen; Joke Obbink en haar broer Bert Tenkink.
Het was er erg nat, dus laarzen was niet overbodig.

Afgelopen week had één van de eigenaren mij al gewaarschuwd, neem laarzen mee, want het is daar nat. Dus ik mailde aan eventueel deelnemers aan deze natuurwerkdag dat het handig is om laarzen aan te trekken. Dit is dus in hele goede aarde gevallen.
Ook met het vervoer van mensen wie geen auto hadden werd heel soepel geregeld. Dit waaronder 5 mensen wie op het AZC woonden. Senegal, Afghanistan, Irak, Syrië.......  Monique Wieskamp heeft mooi kunnen regelen dat deze mensen ook hele goede daden konden verrichten. Dus dan had je er ook voor over om enkele van hen mee te nemen naar dat gebied. Gelukkig hadden enkele leden nog wat laarzen over, welke gebruikt konden worden door deze AZC bewoners. Sommigen hadden deze niet bij zich.
Dus ondanks de aardige hoeveelheid auto's op de zandweg, waren er meer deelnemers dan auto's. Het weer werkte dit keer ook goed mee.

Dus we hadden we een hele grote groep (20). Naast de mensen wie regelmatig mee helpen met dit soort natuurwerkdagen, de AZC'ers, waren er ook enkele nieuwe. En dat komt heel goed uit, want er zijn ook enkele afgevallen wegens gezondheid en voor degene die dit werk door de leeftijd te zwaar wordt.
Met enkele uren werk hadden we nu voor het eerst dat we in een middag het klaar konden krijgen. Met ons allen heel veel werk verricht. En het ziet er ook weer mooi op een natuurlijke wijze, netjes uit.
In dit gebied schijnt ook regelmatig ijsvogeltjes te zitten. Ook reigers vangen hier regelmatig hun prooi. Ook een tak met diverse soorten mos was heel mooi om dit waar te nemen, waaronder de bekertjesmos.
De omtrek van dat meertje, was niet altijd makkelijk begaanbaar wegens de rabatten er om heen, welke vol stonden met water. Maar door elkaar te helpen, zijn we hier goed doorheen gekomen.

Verschillende mensen hadden voor de koffie en thee, welke door Hermien bij haar thuis is gezet, wat lekkers meegenomen. Bert Tenkink met diverse soorten cake en Monique, wat hapjes van een feestje welke gisterenavond via haar gehouden werd.
Later bij de soep, welke door Wilma is gemaakt:  Bianca met glühwijn. Ed deed het gezonder, nl. mandarijntjes. Brood en appelstroop was ook nog beschikbaar voor degene wie dat graag wilden of geen soep konden eten wegens voedingsvoorschriften. Hermien heeft daar goed aan gedacht.
Van al dat extra's werd goed gebruik van gemaakt en het was erg gezellig.

Dus een mooie opkomst, de eerste natuurwerkdag in 2018 vanuit de KNNV. En daar mag het bestuur ook trots op zijn.

Rianne Maas.


Deel deze pagina