Datum: 
vrijdag 17 mei 2019 09:00
Type activiteit: 
Inventarisatie - vlinders insecten

KONINKLIJKE NEDERLANDSE NATUURHISTORISCHE VERENIGING

KNNV – Boulevard 12 – Postbus 310 - 3700 AM Zeist - tel.: 030-2314797 – www.knnv.nl

Secretariaat Landelijke Insectenwerkgroep

Arjan van der Veen

Karveel 51-61

8242 XE  Lelystad

Tel.: 0320-246631

e-mail: liw@knnv.nl

 Aankondiging insectenweekend Winterswijk 17 t/m 19 mei 2019

 In het weekeinde van vrijdag 17 t/m zondag 19 mei 2019 houdt de Landelijke Insectenwerkgroep (LIW) van de KNNV haar voorjaarsweekend in het vakantiehuis “Lutjekossink” , Kremerweg 6 te Winterswijk (https://www.lutjekossink.nl/). In Winterswijk en omgeving zijn veel interessante insectengebieden te vinden. Zowel droge gebieden als natte veengebieden en beken, zoals het Wooldse veen, Kotten en de steengroeve bij Ratum, liggen op relatief korte afstand. Voor iedere insectengroep zijn er wel mooie gebieden te vinden.

 Vrijdagavond om 20.00 uur wordt het weekeinde geopend, met een lezing(en) en is er verder gelegenheid ervaringen uit te wisselen en/of kennis met elkaar te maken. Op zaterdag en zondag worden omliggende gebieden bezocht. Gezien de ligging van de het verblijf zullen zowel nattere als droge gebieden bezocht worden. Op zaterdagavond kunnen de vangsten en foto’s van die dag gedetermineerd en bekeken worden. Het weekeinde eindigt op zondag 15.00 uur.

 De kosten voor het weekend bedragen € 65,00. In deze kosten zijn inbegrepen: 2 overnachtingen, 2x ontbijt, avondeten zaterdag, koffie en thee. Op vrijdagavond is het mogelijk gezamenlijk maar wel op eigen kosten ergens te eten. Ook niet leden van de LIW mogen een keer deelnemen zonder de verplichting lid te worden.

Voor nadere informatie en/of opgave kunt u terecht bij:

Arjan van der Veen:   liw@knnv.nl, tel. 0320 – 246631

Koos van Brakel:        tel. 0348-417032
De Landelijke Insecten Werkgroep van de KNNV

Bezig zijn met insecten en andere geleedpotige dieren, zowel hobbymatig als professioneel, kan op verschillende manieren ingevuld worden. Je kan insecten verzamelen, prepareren en determineren, gedrag bestuderen, foto­graferen, video-opnamen maken of ‘gewoon’ naar insecten kijken.

Binnen de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, KNNV - vereniging voor veldbiologie, is in 1988 de Landelijke Insecten Werkgroep opgericht. Deze werkgroep wil door middel van het organiseren van weekenden de studie van insecten en andere geleedpotige dieren bevorderen en daarbij specialisten en beginners met elkaar in contact brengen. Dit bestuderen kan zich richten op het determineren, biotooponderzoek, gedrag­studie en het meewerken aan beheermaatregelen om soorten te beschermen. De weekenden worden tweemaal per jaar georganiseerd. Het eerste weekend in het voorjaar (mei) en het tweede weekend in de nazomer (eind augus­tus).

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Lutjenkossink Kremersweg 6 Winterswijk
Contactpersoon: 
Arjan van der Veen of Koos van Brakel
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina