Datum: 
zaterdag 17 oktober 2020 09:00
Type activiteit: 
Excursie

AFGELAST IVM CORONA

 

 

Watervogels in de trektijd; een buitenkans! Meenemen: Vogelgids, kijker, drinken en lunchpakket. Indien in bezit: telescoop.

KNNV afd. Oost-Achterhoek gaat met leden en belangstellenden op zaterdag 17 oktober a.s. naar de Riessel-vloeivelden, net boven Munster (D). Hier kan men genieten van de vogeltrek. De Riessl-felder is een waterrijk gebied dat nauwelijks nog idyllischer kan zijn. Het ruim 230ha. grote natuurreservaat met waterplassen en rietlanden van de voormalige vloeivelden, zijn een waar vogelparadijs. Nu, in de trektijd plegen hier veel (trek-)vogels neer te strijken; diverse soorten ganzen, eenden, vele steltlopers, weidevogels e roofvogels (o.a. slechtvalk) verblijven hier of komen om tussendoor uit te rusten. Er zijn enkele observatiehutten te vinden in dit waterparadijs waar  je dicht in de buurt van de vogels kunt komen zonder deze te storen. Zie ook de website: http://wp.biostation-muenster.org/biologische-station .

Wie mee wil moet  zich wel minimaal 2 dagen van tevoren opgeven bij theacroese@focker.eu of app naar 06-140 63 024. Het vertrek is vanaf theater De Storm, Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk  om 09.00uur. en rond 14.00uur hoopt men weer terug te zijn. Het vervoer gaat per eigen auto of mogelijk met 2 pers. in een auto maar dan s.v.p. wel met mondkapje op. Men dient zelf voor een lunchpakket te zorgen en neem een kijker, vogelgids en evt. telescoop mee. Thea heeft deze excursie ook de leiding en zij neemt u graag mee naar dit fraaie vogelgebied!

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
De storm Winterswijk
Contactpersoon: 
Thea Croese theacroese@focker.eu of app naar 06-14063024
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina