Datum:
Type activiteit:
Thema-avond

IVN-KNNV Oost- Achterhoek thema-avond:  Kruidenhof te Mallum

Woensdag 14 februari 2018 organiseren de IVN en KNNV de thema-avond: Kruidenhof te Mallum.
Locatie: Den Diek,  Dijkstraat 30, 7131DP, Lichtenvoorde.
Aanvang: 20:00 uur. Einde: 22:00 uur.
Entree: 5 euro, leden IVN of KNVV 3 euro. Hierbij is 1 consumptie inbegrepen.
De spreekster is Regina Hermus.

Regina Hermus is een van de initiatiefneemsters die in 1999 contact zochten met de gemeente om in Eibergen een kruidentuin te realiseren. Ze komt vertellen over de Kruidenhof te Mallum. Een paradijsje, in 2003 neergezet op de vroegere tennisbanen net buiten het dorp.
De kruiden staan fytotherapeutisch gerangschikt rond een vijver met stapstenen. Ook groeien in de hof oude landbouwgewassen en rotsplanten, lopen er bospaden en is er een klein amfitheater. Dit alles omringd door bomen. Deze bomen zorgen voor een klein microklimaat waarin planten en dieren en daardoor ook mensen zich wel bevinden.

Wat inspireert en bezielt die vijfenveertig vrijwilligers die zorg dragen voor dit stukje paradijs om deze tuin in stand te houden? Regina vertelt er over en over het zoeken naar wegen tot oprichting en de ontwikkelingen van en in de tuin. Ook vertoont zij een promotie-filmpje, dat in woord en beeld de activiteiten en bezigheden in en rond de tuin laat zien.
Verder komen vragen aan bod, zoals: Waartoe dienen kruiden? Wat kunnen ze voor de mens betekenen?
Nieuwgierig of altijd al iets willen vragen over de Kruidenhof? Kom naar deze IVN- KNNV thema-avond.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: