Datum:
woensdag 12 december 2018 20:00
Type activiteit:
Thema-avond

Woensdag 12 december 2018 organiseren IVN en KNNV, samen met boekhandel Kramer te Winterswijk, de thema-avond:

Darwin als botanicus: over vleesetende en vernuftige planten.

Plaats: Winterswijk, Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61, 7101 NB.

Tijdstip: 20:00-22:00 uur.

Kosten: €5 voor niet-leden, €3 voor IVN- of KNNV-leden.

De spreker is Norbert Peeters.

Norbert Peeters richt zich op het raakvlak tussen botanie en filosofie. Hij is (mede-)auteur van verschillende boeken op dit gebied en verwierf vooral bekendheid met zijn boek ‘Botanische revolutie – De plantenleer van Charles Darwin’, dat in 2016 op de shortlist voor de Jan Wolkers Prijs stond. Zie zijn website: www.botanischefilosofie.nl.

Charles Darwin is ontegenzeggelijk één van ’s werelds beroemdste natuurvorsers. Hij is vooral bekend geworden door zijn verblijf op de Galapagoseilanden, de Darwinvinken en de publicatie van On the Origin of Species (1859), waarin hij zijn evolutieleer uiteenzet. Veel minder bekend is dat Darwin na het verschijnen van de Origin ook naam maakte als plantkundige. Met diverse boeken en tientallen artikelen over planten brengt hij een ware aardverschuiving teweeg in de botanische wetenschappen.

Tijdens deze thema-avond maakt U kennis met het plantkundige werk van Darwin. Met Darwin als gids verkennen we de vreemde eetgewoontes van vleesetende planten en de vraag in hoeverre planten beschikken over vernuft.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Kramer, die met een stand present zal zijn.

Informatie over deze thema-avond: Ton Reerink, tel. 0649938223.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: