Datum:
woensdag 9 oktober 2019 20:00
Type activiteit:
Thema-avond

Koken met vergeten groenten en kruiden

IVN en KNNV Oost-Achterhoek organiseren woensdag 9 oktober een thema-avond over het koken met vergeten groenten en kruiden die we niet meer in de supermarkt tegenkomen.

Aanvang 20.00 uur in De Huve, Grotestraat 52, 7151 BD in Eibergen.

Entree: €3 voor leden IVN of KNNV, €5 voor niet leden.

Schorseneren, gele wortel en snijbiet zijn groenten die we niet of nauwelijks meer tegenkomen in de supermarkt. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Spelt-brood is weer sterk in opkomst maar als ingrediënt in salades is deze graansoort niet gebruikelijk. Toch zijn veel groenten en kruiden die we uit het zicht verloren hebben heel geschikt om er creatieve en zeer gezonde maaltijden mee te maken.

Onze inleiders van de avond, Diana en Hans Laan, laten er ons die avond een aantal mogelijkheden van zien en er een paar proeven. Aan de Brussendijk in De Heurne staat hun tuin nog vol met verschillende vergeten groeten en kruiden waarmee ze bijna dagelijks experimenteren. Het resultaat levert verschillende smakelijke maaltijden op die uitstekend passen in gerechten met vlees maar ook in de veganistische keuken.

Informatie bij: benterbraak@kpnmail.nl en 06-53690089.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: