Opnieuw in de prijzen bij de lintjesregen 2019

Nadat vorig jaar Fred Bos geridderd werd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange onderzoek naar het voorkomen in Nederland en Duitsland ( bij de Elbe, op de grens van -voorheen-  Oost en West Duitsland) van de Roggelelie, werden dit keer Jopie Schreurs en Ed Grotenhuis verrast. Zij zijn beiden gehuldigd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Ed is sinds 32 jaar voorzitter van de KNNV Oost-Achterhoek. Hij bezoekt regionale- en landelijke vergaderingen. Is coördinator van de paddenstoelen werkgroep. Als hij maar even kan helpt hij bij de werkgroep natuurbeheer en is heel goed op de hoogte van het reilen en zeilen van onze vereniging.

Daarnaast nog een opsomming van activiteiten van Ed: -vrijwilliger bij de Vrienden van de Jacobskerk in Winterswijk. Verzorgt daar rondleidingen en werkt nieuwe gidsen in - collecteert o.a. voor Amnesty International – is mede organisator van busreizen van Vereniging Het Museum – is al 25 jaar bij de koffiezetgroep van de kerk – is 8 jaar ouderling geweest en 7 jaar hoofdredacteur van het blad “Mourik” van de vogelwerkgroep in Nijmegen. En dat is nog niet alles!

Jopie Schreurs is ook al jarenlang een heel actief lid van de KNNV. Zij is lid van de werkgroep natuurbeheer en immer van de partij!

Ook doet ze sinds 2013 aan landschapsbeheer bij de Van der Lugtstichting - volgt een vlindermonitoringsroute voor de Vlinderstichting in het Korenburgerveen in Winterswijk. Dit voor het bijhouden van de vlinderstand. – nam het initiatief voor een insectenveldje in haar woonbuurt – verder is ze vrijwilligster bij het plaatselijke verpleeghuis waar ze tal van activiteiten mee helpt organiseren en er aan mee doet als begeleider op o.a. de duofiets. En ik weet zeker dat er nog meer zaken zijn waarvan ik geen weet heb!

Al met al begrijpt u wel dat wij ons gelukkig prijzen met deze leden!

Jopie en Ed nogmaals van harte proficiat met deze onderscheiding!