Oh wat is het vandaag weer een prachtige herfstdag. Weinig wind, mooie herfstkleuren en heel wat leuks te zien tijdens deze werkdag. Toevallig viel deze werkdag samen met de nationale natuurwerkdag welke voor deze regio bij Aerden Kruik, Borkense Baan/Nonnenvenne, Vragenderveen etc.  Zeer zeker zijn dit ook natuurgebieden die zeker de moeite waard is. Maar als KNNV toch gekozen om in de Oude Steengroeve te gaan werken. Ondanks dat hadden we toch een groepje van ongeveer 10 mensen.

De boswachter Eelke had ons opdracht gegeven om opslag te verwijderen, en alles wat we konden doen, was voor hem mooi meegenomen. Hij heeft verteld dat de Oehoe afgelopen seizoen ook hier heeft gebroed. Ze hopen, en wij trouwens ook, dat in het volgende seizoen ook de Oehoe daar zal gaan broeden. Ondanks dat ze wel een dood vrouwtjes Oehoe dit jaar hebben getroffen.

Normaal gesproken kom je in Willink Weust (waar onze koffie/lunchpunt is opgebouwd) en de oude Steengroeve er niet in. Dus een stukje natuur welke ook zeer uniek is.

Mooie bruine kikkers huizen daar ook. Natuurlijk evenals bijzondere paddenstoelen en andere begroeiingen. Ook de wilde clematis is toch heel uniek.  De duizendguldenkruid is daar ook aanwezig, maar nog niet zo door onze fanatieke bezig zijn nog niet waargenomen. Het zal vast wel daar aanwezig zijn. Of we hebben e.e.a. Over het hoofd gezien. Want diverse soorten paddenstoelen trokken ook onze aandacht.

Het is weer duidelijk te merken dat Jopie uit een bakkersfamilie komt. Heerlijk appelcake, waar geen luxe gebakafdeling van de supermarkt tegenaan kan. De soep welke Jopie heeft gemaakt was ook goed gevuld en de smaak was weer uitstekend. Heerlijke groente/vleessoep met echte stukjes vlees en echte gehaktballetjes.

De regenbuien begonnen vandaag te vallen, toen we allemaal al thuis waren.

Er is daar nog veel werk te doen, dus de 19e november, 2 weken later,  mogen we daar weer aan de gang.

Deel deze pagina