Datum:
zaterdag 13 juli 2019 10:00 tot 13:00
Type activiteit:

Cursus grassen herkennen

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Oost-Groningen organiseert i.s.m. IVN Westerwolde-Oldambt en Club Oldambtster Groen een cursus GRASSEN HERKENNEN.

In deze cursus staan de volgende vragen centraal:

Wat zijn de verschillen tussen deze grassen, biezen en zeggen? Uit welke onderdelen zijn deze planten opgebouwd? Hoe kun je je ze herkennen, in het veld en mogelijk met de microscoop? Waar komen de verschillende voor?

Door deze cursus leer je het onderscheid te maken tussen biezen, grassen en planten, weet je ze op naam te brengen en weet je meer over hun groeiplaats.

Voorkennis is niet nodig. Graag zelf potlood en papier meenemen, eventueel eigen gidsen en een loep. Ook graag een 10-tal grassen (en enkele biezen en zeggen) meenemen. Zij hoeven niet in bloei te staan, maar moeten wel vers zijn, volledig met onder- en bovengedeelte. Er zijn natuurlijk wilde en gecultiveerde grassen. Dat komt mogelijk aan bod.

De organisatie neemt ook gidsen en een loep mee.

De cursus wordt op zaterdag 13 juli van 10.00 – 13.00 uur gegeven in de Pannenkoeken Boerderij, Schoolstraat 20 in Vlagtwedde. De cursus is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. De cursus is ook geschikt voor jeugd vanaf de bovenbouw.

Begeleiding: Erik Jongejan, bioloog en lid KNNV en IVN.

Opgave graag bij Erik Jongejan:

erik.jongejan@gmail.com

Georganiseerd door: