Datum: 
zondag 29 maart 2020 10:30
Type activiteit: 
Excursie

De excursie is wegens Corona-perikelen afegelast

 

--------

Op 19 april 2011 is de insectenwerkgroep op excursie geweest in Wedde, in de buurt van de burcht. Marjan van Oosten, Klaas Steenbergen, Dolf Ramaker en ik waren aanwezig. Langs een brede sloot hebben we gezocht in een rietkraag, op verschillende plaatsen. Ik had een doel voor ogen, nl. het vinden van de loopkever Odacantha melanura, de bonte rietloper. Ik had het beest nog niet eerder gevonden in Groningen en ik kon me gewoon niet voorstellen dat het niet in een af andere rietkraag te vinden zou zijn. Ik had appeltaart beloofd als we hem zouden vinden.

We hebben toen in het totaal 102 kevers gevangen en jawel 5 exemplaren van Odacantha! Appeltaart dus. Marjan was de eerste die er een te pakken had, Klaas de tweede en ik heb er ook nog gevangen. Dolf keek waarschijnlijk meer naar libellen en hun huidjes. Het was een interessante excursie met veel leuke kevers.

---------

Ik zou graag nog eens zo’n excursie houden op dezelfde plek op een eerder moment in het jaar. Vandaar dat ik het volgende voorstel:

Insectenexcursie met de nadruk op kevers, zondag 29 maart 2020, start 10.30 uur.

De excursie duurt tot ongeveer 13.30 uur.

We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats bij het gemeentehuis van Westerwolde in Wedde, tegenover de burcht van Wedde.

Aanmelden bij Chris van Houdt, 06132387, of per mail: houdtchris@hotmail.com

Mocht het hard regenen dan stellen we de excursie uit. Als je andere geleedpotigen wilt verzamelen is dat natuurlijk prima. Het is wel zo dat het tempo van de excursie laag is. Stel je geen wandeling voor. Als er belangstelling is voor het gezamenlijk determineren van de beesten kunnen daarvoor een afspraak maken aan het eind de excursie.

Chris van Houdt

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Wedde
Contactpersoon: 
Chris van Houdt
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina