Datum: 
zondag 9 april 2017 10:00
Type activiteit: 
Excursie

Op zondag 9 april houden we een stinzenplantenexcursie op het landgoed van de Fraeylemaborg in Slochteren, en aansluitend misschien nog bij de Ennemaborg in Midwolda.

Het landgoed van de Fraeylemaborg zelf is al vijf eeuwen oud, maar werd ruim 200 jaar geleden omgevormd tot een park in de Engelse landschapsstijl. Het is een langgerekt landgoed (park, bos) dat zijn vorm te danken heeft aan de vroegere verkaveling in zogenaamde opstrekkende heerden loodrecht op de Hoofdweg. Vooral rondom de borg werden bolgewassen geplant: bosanemoon, gele anemoon, vingerhelmbloem, holwortel, kievitsbloem, daslook, sneeuwklokje en krokus.
In het gazon van de Ennemaborg groeien veel stinzenplanten en in het uitgestrekte bos achter de borg staat veel bosanemoon.

De start van de excursie is om 10.00 uur op de parkeerplaats van de Fraeylemaborg aan de hoofdweg 30 in Slochteren. Annie Vos leidt de excursie.

De dag waarop de excursie wordt gehouden is afhankelijk van hoe koud de periode voorafgaand aan de excursie is geweest. Het is daarom aan te bevelen zich op te geven.
Graag bij Aart Jan Langbroek (aj.langbroek@xs4all.nl of 06-12529661) of Annie Vos (arvossmit@planet.nl of 0598-618009).

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Slochteren
Contactpersoon: 
Aart Jan Langbroek
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina