Datum:
zondag 23 juli 2017 14:00 tot 16:00
Type activiteit:
Excursie

Op zondag 23 juli organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. natuurgids, Guus Dekkers, door het drassige gedeelte van landgoed Visdonk, waarbij op zoek gegaan wordt naar vlinders en libellen.

Visdonk is een 345 ha groot landgoed wat percelen naald- en loofbos, akkers en weiden, heide en een ven omvat. Het Rozenven is het enige overgebleven ven, het Katteven en Snolleven zijn gedempt.

Het drassige grasland wat er voor in de plaats gekomen is trekt door de bijzondere flora vlinders en libellen aan. Al jarenlang wordt door vrijwilligers het gebied geïnventariseerd in opdracht van de Vlinderstichting.

Er zijn voldoende waardplanten voor de rupsen als ook nectarplanten voor de vlinders. Door deze metingen wordt de vlinderstand op een betrouwbare manier gemonitord, trends gesignaleerd en kan het beheer in goede banen geleid worden.
Op voorhand is niet te voorspellen wat de natuur tijdens deze wandeling ons kan bieden, maar in deze vlindermaand bij uitstek zijn de kansen groot dat we veel te zien krijgen.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal.
Contactpersoon:
Vera Vandenbulcke; Mail: vera.vandenbulcke@home.nl