Datum: 
zondag 20 augustus 2017 08:30 tot 12:00
Type activiteit: 
Excursie

Op zondag 20 augustus organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. een natuurgids door het Belgische Mastenbos bij Kapellen en volgen we het loopgravenpad.

Al honderd jaar bevindt zich in het Kapelse Mastenbos een deel van de nooit gebruikte Duitse verdedigingslinie. Begroeid met mossen, varens en grassen waren de sporen van de linie niet goed meer zichtbaar. Dankzij een loopgravenpad in 2014 aangelegd met zitbanken, infoborden, trappen en brugjes is daar verandering in gekomen. Langs het pad wordt uitleg gegeven over de historische context van het Mastenbos en over het unieke ecosysteem dat zich na de Duitse terugtrekking gevormd heeft. Een viertal bunkers zijn te betreden en overige bunkers blijven voorbehouden voor overwinterende vleermuizen.
Jac Huijps, de natuurgids, zal vertellen over de natuur in een gebied wat eens een vuurlinie was. Dier en plant leven nu vredig naast elkaar.

Bijdrage meerijkosten: € 2,70

 

Meer informatie over de activiteiten van de KNNV kunt u vinden op de website www.knnv.nl/roosendaal<http://www.knnv.nl/roosendaal>

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal.
Contactpersoon: 
Vera Vandenbulcke; Mail: vera.vandenbulcke@home.nl
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina