Datum:
zondag 19 augustus 2018 13:00 tot 16:00
Type activiteit:
Excursie

De KNNV-afdeling Tilburg en het Natuurpunt-Turnhoutsekempen zijn in 2016 een samenwerking aangegaan om eenmaal per jaar een natuurgebied in hun omgeving te tonen aan elkaars leden. Dit jaar gaan we naar de Ravelse Gewestbossen en het Kijkverdriet. Een natuurgids van Natuurpunt zal ons daar rondleiden. Vlak over de grens ligt namelijk een uitgestrekt bosgebied (900 ha), eigendom van de Vlaamse overheid en beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Hier loopt ook de waterscheidingslijn tussen het Maas- en het Scheldebekken. Ten zuiden ervan ligt het Kijkverdriet, een weilandencomplex met unieke botanische pareltjes, waarvan Natuurpunt 15 ha in beheer en eigendom heeft. Onze excursie leidt ons door deze twee biotopen, met aandacht voor flora en fauna. Natuurpunt heeft sinds 1 januari 2017 ook het Boshuis in Ravels in concessie. Elke zondagnamiddag vanaf 13.00 tot 18.00 uur heten vrijwilligers u daar welkom. Na afloop van de excursie kunnen we daar ook nog napraten en genieten van een lekkere koffie, een Ravelse Blonde of een trappist.

Voor wie direct naar de startplaats van de excursie wil gaan: Boshuis Ravels, Jachtweg 27, Ravels (Belgiƫ). We starten hier rond 13.30 uur.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Parkeerplaats Spar, Burgemeester van de Mortelplein, Tilburg.
Contactpersoon:
Varno Morseld (tel. 013-5347801 of email: vmorseld@wxs.nl).
Vindt plaats in: