Datum:
zaterdag 21 april 2018 09:00 tot 14:00
Type activiteit:
Excursie

Het Brabantse Wijboschbroek, gelegen tussen Schijndel en Heeswijk, is een relatief nat gebied dankzij de leemhoudende bodem. Hierdoor ontstaat een voedingsbodem voor een bijzondere flora en fauna. Dat maakt het gebied tot een prachtige omgeving. Het waterpeil wordt in haar oude staat hersteld. Flora en fauna kunnen zich weer ontwikkelen. De maatregelen bestaan uit de aanleg en vervanging van stuwen ter verhoging van het waterpeil, het opschonen van een aantal watergangen, de aanleg van een natuurvriendelijke oever en twee vispassages in de Biezenloop. In het Wijboschbroek staat Schaapskooi Schijndel. Deze schaapskooi herbergt de schaapskudde van Stichting Oude Inheemse Rassen in het Schijndels Landschap.

KNNV-excursies en -avonden zijn in principe bestemd voor KNNV-leden. Wilt u ter kennismaking deelnemen, maar bent u geen lid, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon. U bent van harte welkom.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Parkeerplaats Aldi, Spoordijk/Doornbossestraat, Tilburg.
Kosten:
U betaalt een kleine vergoeding aan degene met wie u meerijdt.
Contactpersoon:
Johan van Laerhoven (email: thesnowfox@zonnet.nl of tel: 06-33737970)
Vindt plaats in: