Datum: 
zaterdag 22 april 2017 07:45
Type activiteit: 
Excursie

Het Bunderbos vormt het steilste hellingbos van Nederland met maar liefst een hoogteverschil van 80 meter op zeer korte afstand. Vanaf het station in Elsloo wandelen we naar het kasteelpark in deze plaats. Van hieruit lopen we via fors stijgende en dalende paden van het Bunderbos naar het plaatsje Bunde. De graslanden en bossen die de bronnen en beekjes omgeven zijn van grote landschappelijke en floristische waarde. Planten die we hierin aantreffen zijn onder andere Verspreid- en Paarbladig goudveil, Zwartblauwe rapunzel, Grote veldbies, Reuzenpaardenstaart, Christoffelkruid, Boszegge en veel ander moois. Dit gecombineerd met de forse stukken met Daslook maakt deze wandeling tot een waar feestje.

KNNV-excursies en -avonden zijn in principe bestemd voor KNNV-leden. Wilt u ter kennismaking deelnemen, maar bent u geen lid, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon. U bent van harte welkom.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Treinreis met vertrekstation Tilburg en aankomst om ± 10:00 uur op station Beek Elsloo. Afstand circa 240 km.
Kosten: 
reiskosten
Contactpersoon: 
Opgeven vóór vrijdag 21 april kan door te bellen of mailen met Johan van Laerhoven (thesnowfox@zonnet.nl of 013-4638937).
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina