Datum: 
vrijdag 11 december 2020 09:00 tot 13:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling


In verband met het coronavirus is aanmelding verplicht bij Stella Wesel 06-27055446 of email: excursies@tilburg.knnv.nl. Je kunt je aanmelden van 1 t/m 9 december.

We proberen tijdens deze wandeling zoveel mogelijk langs de Leij te lopen vanaf Riel richting de Brakelse Heide. Langs de Rechte Heide en het Riels laag lopen we weer terug naar de Commanderie.
We lopen een deel in het beekdal van de Leij welke de grens vormt van de Rechte Heide in het oosten en de Brakelse Heide en het Riels Hoefke in het westen. Vanaf 2000 werd de natuurwaarde van het noordelijk deel van het beekdal verbeterd. Het zand dat de boeren destijds hadden opgebracht om hun hooilanden begaanbaar te houden werd afgegraven en de sloten die voorheen waren gegraven om het kwelwater af te voeren werden gedicht. Hierdoor kwamen onder andere klein blaasjeskruid, holpijp en bonte paardenstaart weer terug. De Brakelse Heide is een particulier landgoed en ligt ten zuiden van het buurtschap Brakel. De bewoners van dit
buurtschap gebruikten vroeger de heide in hun boerenbedrijf. Dit voormalige heidegebied is nu beplant met naaldhout, Amerikaanse eik en rododendron.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Horecagelegenheid de Commanderie Rielseweg 861, Tilburg. Je kunt je aanmelden bij Stella van 1 t/m 9 december.
Contactpersoon: 
Stella Wesel 06-27055446 of email: excursies@tilburg.knnv.nl
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina