Datum:
vrijdag 7 februari 2020 09:00 tot 12:00
Type activiteit:
Natuurwandeling

Spoorzone 013 is een 75 hectare groot gebied midden in de stad, gelegen aan het spoor. De Spoorzone is een bijzondere plek in Tilburg. Het was de plek waar door generaties Tilburgers aan treinen en locomotieven werd gesleuteld. Van 1868 tot 2011 was aan de noordkant van het Centraal station de NS‐Werkplaats in bedrijf. In de hoogtijperiode rond 1920 werkten er ruim 1300 arbeiders. Bijzondere gebouwen als de Koepelhal, de LocHal en de Polygonale loods zijn waardevolle herinneringen aan dit verleden. In 2010 verkocht NS de grond met de gebouwen aan de gemeente Tilburg. De gebouwen werden beschermde gemeentelijke monumenten. Ook andere plekken in de Spoorzone kennen een rijk verleden. Aan de Gasthuisring huisde jarenlang Uitgeverij Zwijssen. Hier werd de katholieke variant van de leesmethode ‘Aap, Noot, Mies’ ontwikkeld. En het Van Gend & Loos-rangeerterrein tussen de Hart van Brabantlaan en het spoor fungeerde jarenlang als overslagcentrum voor post en stukgoed.

Wil je mee meld je dan aan bij Johan van Laarhoven (thesnowfox@outlook.com of 06-33737970).

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Station Tilburg Universiteit bij de kiosk.
Contactpersoon:
Johan van Laarhoven (thesnowfox@outlook.com of 06-33737970)
Vindt plaats in: