Datum: 
zaterdag 31 maart 2018 09:00 tot 14:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Wandeling van 5 km (https://www.gpswalking.nl/wandeling/379). Het Winkelsbroek ligt aan beide kanten van de vallei van de Grote Kaliebeek. Je vindt er een relatief gave strook natuur met heel wat ontwikkelingskansen voor flora en fauna. Op de linkeroever van de Grote Kaliebeek ligt een moerassig laagveengebied waar vroeger turf werd gestoken en hakhoutcultuur werd toegepast. Na tien jaar natuurbeheer kun je er opnieuw verschillende vogelsoorten spotten, waaronder Blauwborst, Kleine karekiet, Wintertaling, Zomertaling, Roerdomp, Boomklever, Boomkruiper en spechten.

Dankzij het Gemeentelijk Natuurontwikkelingsplan van de stad Turnhout konden er grote beheer- en recreatiewerken worden uitgevoerd, zoals een deel van de oevers ruimen en afschuinen, een veedrinkpoel aanleggen, een moeras openmaken, een vogelkijkhut bouwen en knuppelpaden aanleggen. Laarzen zijn onontbeerlijk.

foto ©Gpswalking.nl

KNNV-excursies en -avonden zijn in principe bestemd voor KNNV-leden. Wilt u ter kennismaking deelnemen, maar bent u geen lid, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon. U bent van harte welkom.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Parkeerplaats Spar, Burgemeester van de Mortelplein, Tilburg.
Kosten: 
U betaalt een kleine vergoeding aan degene met wie u meerijdt.
Contactpersoon: 
Pieter Mueller (email: pmueller@xs4all.nl of tel: 013-4678438).
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina