Datum: 
zaterdag 23 maart 2019 08:00 tot 15:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Deze dag zullen we een bezoek brengen aan het roemruchte landgoed Amelisweerd. Dit prachtige stuk natuur ligt ingeklemd tussen de snelwegen A27 en de A12. In het verdere en recente verleden is dit landgoed steeds onder druk komen te staan door verkeersuitbreiding van met name de A27. Luid protest van natuur- en milieubewegingen heeft er voor gezorgd dat het landgoed nog steeds een bijzondere plek in neemt rond het zeer drukke Utrecht. Anno 2018 is er toch weer sprake van mogelijke snelwegverbreding!
We hopen dat het voorjaar zich vroeg heeft ontvouwd. Naast de gebruikelijke stinzenplanten die we kennen van onder andere Nederhemert (Sneeuwklokje, Winterakoniet, Vogelmelk, etc) komen we hier ook talloze andere soorten tegen. Denk hierbij aan Daslook, Vroeg vergeet-me-nietje, Witte narcis, Grote sneeuwroem en vele anderen. Gezien het vroege tijdstip zullen zeker niet al deze soorten bloeien.

Graag even aanmelden bij Johan van Laerhoven (013-4638937 of email thesnowfox@outlook.com) zodat we weten wie er komt.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Tilburg Centraal station (voor mensen uit Den Bosch: zij kunnen om 8.26 uur in dezelfde trein stappen) naar Utrecht Lunetten
Contactpersoon: 
Johan van Laerhoven (013-4638937 of email thesnowfox@outlook.com)
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina