De KNNV- en IVN-afdeling Tilburg hebben gezamenlijk een Meerjarenplan cursussen opgesteld.
Doel van dit plan is om een zodanig aanbod aan cursussen te realiseren
zodat iedereen die geïnteresseerd is in de natuur (leden en niet-leden) zich op dit gebied kan ontwikkelen.
Dit kan enerzijds bestaan uit het kennismaken met c.q. het verdiepen van aanwezige kennis over de natuur en
anderzijds uit het zich bekwamen in het doorgeven van de aanwezige kennis aan geïnteresseerden.
Daartoe worden er verschillende cursussen georganiseerd:
- kennis maken met de natuur of huidige kennis verdiepen kan door de Natuurcursus of één of meerdere korte cursussen te volgen;
- zich bekwamen in het overdragen van natuurkennis kan door de Natuurgidsenopleiding of de Docentenopleiding te volgen.
Nieuw in het plan is dat er korte cursussen op twee niveaus georganiseerd worden:
kennismakingscursussen waarvoor geen voorkennis vereist is en verdiepende cursussen die wél een bepaalde voorkennis vereisen.
Daarnaast kunnen er na afloop van een korte cursus desgewenst zogenaamde ‘beginnersgroepen’ gestart worden,
waarin de cursisten zich verder in een bepaald onderwerp kunnen verdiepen, waarna toetreding tot een werkgroep van de KNNV tot de mogelijkheden behoort.

Het Meerjarenplan cursussen IVN/KNNV Tilburg vindt u onder aan deze pagina als bijlage.

CURSUSPROGRAMMA 2020
(deze lijst wordt steeds aangevuld)

Door op de cursus van uw keuze te klikken (mits rood gekleurd) krijgt u meer informatie over de betreffende cursus.
U vindt daar ook de mogelijkheid om u aan te melden voor de cursus van uw keuze.
Wilt u geen enkele cursus missen?
Meldt u dan aan voor de mailinglijst cursussen en u ontvangt een email wanneer de inschrijving voor een nieuwe cursus geopend is.

Kennismakingscursus Wintervogels
Maximaal aantal deelnemers bereikt. U kunt zich niet meer opgeven.
Vindt plaats van november 2019 tot maart 2020.
Vier cursusavonden en vier excursies. Geen voorkennis vereist.

Natuurgidsenopleiding (NGO)
Opleiding tot initiator en/of begeleider van natuuractiviteiten.
Start in januari 2020, voorkennis vereist. Inschrijving geopend.
U wordt, via bovenstaande link, doorgeleid naar de site van de IVN-afdeling Tilburg.

De mooiste bomen van Tilburg
Vindt plaats van januari t/m april 2020. In planning.
Drie fietsexcursies.

Kennismakingscursus Amfibieën en reptielen
Vindt plaats in februari, maart en mei 2020. In planning.
Twee cursusavonden en één excursie. Geen voorkennis vereist.