Jaarverslag werkgroep natuurfotografie Tilburg  2015

In 2015 zijn we 10 maal bij elkaar geweest.
We hebben verschillende foto-opdrachten gehad.
Begin van het jaar hebben we besloten om naar een tentoonstelling toe te werken om te laten zien wat we doen en hoe ver we al gekomen zijn en aandacht te vragen voor dit natuurgebied.
Hierover is overleg geweest met Natuurmuseum Brabant. Er wordt samenwerking gezocht met de juniorprojectleider Drunense Duinen.
De tentoonstelling staat gepland voor de 2e helft van oktober.

We hebben een onderwerp gekozen voor de tentoonstelling: in eerste instantie het Bels lijntje maar nadat we daar een aantal malen zijn gaan fotograferen bleek het niet zo’n goede locatie voor ons om in beeld te brengen.
Na overleg met de leden zijn we op het vastleggen van de Loonse en Drunense duinen gekomen.
Er zijn het afgelopen jaar reeds een aantal fototochten in wisselende samenstelling georganiseerd wat al een aantal fraaie foto’s heeft opgeleverd.

In juni hebben we een wisseling van coördinator gehad. Loes van Gorp is coördinator geworden van de plantenwerkgroep en Marcelle Leone heeft haar functie overgenomen bij de fotowerkgroep.

Ook in 2015 was het aantal leden dat per avond kwam wisselend. Door op een andere maandelijkse dinsdagavond de bijeenkomst te plannen kan, door het minder samenvallen van bijeenkomsten met andere werkgroepen en cursussen, de opkomst verbeteren. In 2016 hebben we in overleg met de leden de werkgroepavond gezet op de 4e dinsdag van de maand. We kunnen dan terecht in de vergaderzaal wat prettiger is als we selecties maken van onze foto’s en onderwerpen over fotografie en technieken bespreken.

De data voor 2016 zijn 26 januari (deze valt gelijk met de jaarvergadering), 23 februari, 22 maart, 26 april, 24 mei en 28 juni. Na de zomervakantie 27 september, 25 oktober en 22 november.
Ook voor de komende maanden staan er fototripjes op het programma. We kijken per maand wanneer de meeste leden kunnen, zodat we onderweg van elkaar kunnen leren van zowel de natuur als van het maken van de foto’s.

Marcelle Leone
Coördinator fotowerkgroep