De werkgroep “Geologie en Landschap” is een nieuw initiatief binnen de KNNV afdeling Tilburg. Vanuit de gedachte dat de levende en de niet-levende natuur samen onze huidige leefomgeving hebben geschapen, wordt een breed scala aan geologisch getinte onderwerpen bestudeerd. We doen dat tijdens meerdere groepsavonden en excursies, maar vooral ook tijdens maandelijkse bijeenkomsten van diverse kringen. Zo kennen we op dit moment een actieve fossielenkring, een mineralenkring en een zandkring. We hebben overigens ook plannen om met andere onderwerpen te starten.
 
Tijdens de verschillende bijeenkomsten besteden we aandacht aan de algemene en plaatselijke geologie. Omdat geologie zich niet beperkt tot de directe omgeving gaan we ook uitgebreid in op wereldwijd voorkomende geologische verschijnselen en landschappen. Ook verzamelen en bestuderen we – soms tot in detail - gesteenten, fossielen, mineralen, zanden, etc. Het blijkt dat door elkaar te ontmoeten en te stimuleren we steeds weer verrassende onderwerpen ontdekken die een nadere studie waard zijn. Daardoor ontstaat een fascinerend beeld van de geschiedenis van onze aarde!
 
Kijk voor nadere informatie ook eens naar het actuele programma of naar eerder gepubliceerde verslagen over de persoonlijke invulling van de geologie-hobby van verschillende leden van onze werkgroep. (Zie bijlagen) Bij al onze activiteiten zijn zowel beginners als gevorderde (hobby)-geologen van harte welkom!
 
Bent u geïnteresseerd in onze werkgroep en wilt u meer informatie, neem dan even contact op met onze coördinator:
 
Wouter van Hengel 
telefoon 0636301954 
geologielandschap@tilburg.knnv.nl
 
Hebt u een vraag aan de coördinator van de werkgroep? 
Vul dan HIER uw vraag en gegevens in en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
 
 Groeve Plettenberg DotternhausenGroeve Plettenberg Dotternhausen
 

Deel deze pagina