Uitstel Symposium Citizen Science: 25 jaar natuuronderzoek in de Kaaistoep en presentatie boek 'De Kaaistoep'

Met pijn is ons hart, maar met ieders gezondheid in onze gedachten, is besloten om het KNNV symposium Citizen Science: 25 jaar natuuronderzoek in de Kaaistoep van aanstaande zaterdag 14 maart in Natuurmuseum Brabant uit te stellen. Dit is conform het actuele advies van de RIVM om sociale contacten in Noord-Brabant zo veel mogelijk te beperken.
Ook de presentatie van het gloednieuwe boek ‘De Kaaistoep’ wordt hiermee uitgesteld.

Uitstel, maar geen afstel
Op dit moment zijn wij van plan om de boekpresentatie te verplaatsen naar dinsdag 14 april aanstaande, en die te laten samenvallen met de bijzondere avondlezing van Paul van Wielink: De Kaaistoep: 25 jaar onderzoek, onderzoekers en biodiversiteit. Het een en ander is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Er wordt later een nieuwe datum voor het symposium gepland.

Meer informatie volgt later
Omdat dit een snel ontwikkelende situatie betreft, vragen wij uw begrip voor het feit dat wij op dit moment niet voor alle zaken een oplossing hebben. In de loop van volgende week, wanneer er besluiten zijn genomen over hoe het best om te gaan met boekbestellingen, aanbetalingen voor het symposium e.d., volgt verdere berichtgeving.
Wij proosten graag op een ander moment met u op 25 jaar onderzoek in de Kaaistoep!

Met vriendelijke groet,
redactie boek
organisatie symposium
bestuur KNNV-afdeling Tilburg

 

Jubileumactiviteiten

Al 25 jaar onderzoeken leden van de KNNV-afdeling Tilburg heel nauwkeurig de natuur in de Kaaistoep. Inmiddels zijn er bijna 9.000 verschillende soorten planten en dieren in het gebied gevonden, waaronder 125 nieuwe soorten voor Nederland en zelfs drie nieuwe soorten voor de wereld. 

Een zo lang lopend natuuronderzoek, uitgevoerd door vrijwilligers, is uniek in Nederland en een reden voor de KNNV-afdeling Tilburg om deze mijlpaal in 2020 te vieren met tal van activiteiten.

Uitgave boek De Kaaistoep
Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum geeft de KNNV-afdeling Tilburg het boek De Kaaistoep uit. Het is een prachtig boek van ruim 700 pagina’s, met veel beeldmateriaal en bevat bijdragen over 25 jaar onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit in het gebied. LEES MEER

Symposium Citizen Science: 25 jaar natuuronderzoek in De Kaaistoep
Onder voorbehoud van eventuele maatregelen in verband met het coronavirus vindt het symposium Citizen Science: 25 jaar natuuronderzoek in De Kaaistoep plaats op zaterdag 3 oktober in Natuurmuseum Brabant te Tilburg.

Excursies in de Kaaistoep
Onder leiding van de onderzoekers vinden er, vanaf half april tot half december 2020, 12 excursies plaats in de Kaaistoep. Elke excursie belicht een ander aspect van de Kaaistoep en u kunt er bij zijn. LEES MEER

Expositie ‘De Kaaistoep in beeld’
Van 1 maart tot en met 29 maart 2020 kunt u in Galerie de Roos in Tilburg de expositie ‘De Kaaistoep in beeld’ bezoeken. De expositie bestaat uit een mooie verzameling foto’s waarin de sfeer en de activiteiten van het onderzoek in de Kaaistoep worden weergegeven. U kunt deze expositie gratis bezoeken. LEES MEER

 

Deel deze pagina