Deze cursus heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt.
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Hommels lijken enorm op bijen, maar hebben veel meer en veel langere haren. Ze hebben sterke kaken waarmee ze stukken uit bloemen kunnen knippen om bij het nectar in de bloem te komen. Door deze manier van nectar vergaren dragen hommels minder bij aan bestuiving dan bijen, die in de bloem kruipen om het nectar eruit te halen.
Door hun formaat en kleurig uiterlijk lijken hommels makkelijk op naam te brengen. Maar schijn bedriegt en iedereen die aan hommels begint zal op een gegeven moment dieren tegenkomen die niet met zekerheid herkend kunnen worden. Echter, met wat oefening en aanwijzingen wordt dat een stuk gemakkelijker. Daarom organiseren de KNNV- en IVN-afdeling Tilburg de kennismakingscursus Hommels.
In deze cursus leert u 'alles' over deze intrigerende dieren en leert u de meest voorkomende Nederlandse hommels in het veld herkennen.
Deze kennismakingscursus Hommels is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse hommels. Om deel te nemen hoeft u geen lid te zijn van de KNNV- of IVN-afdeling Tilburg.

* Indien u nu lid wordt van de KNNV-afdeling Tilburg kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen. 
Dit is zeker voordeliger wanneer u in 2019 aan meerdere cursussen deel wilt nemen.

Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij Marie-Cecile van de Wiel, email: secretaris@tilburg.knnv.nl

Deel deze pagina