Bent u geïnteresseerd in mossen en wilt u er meer van weten? Dan is deze kennismakingscursus iets voor u.
De cursus wordt georganseerd door de KNNV- en IVN-afdeling Tilburg gezamenlijk

Veel natuurliefhebbers worden geïntrigeerd door die kleine groene plantjes die op allerlei verschillende plaatsen groeien; op stenen, op bomen, op de grond, enzovoort. Soms kunnen enkele mossen van een naam worden voorzien, maar vaak vinden mensen het moeilijk om een verdere studie van mossen zelfstandig op te pakken. Het werken met een determinatietabel wordt vaak als (te) moeilijk ervaren.
De docenten Jan Kersten en Riek van den Bosch willen hier verandering in brengen en nemen u graag mee in de wondere wereld van de mossen.
Tijdens inleidingen, practica en excursies wordt praktische informatie gegeven over hoe u de diverse mossoorten kunt onderscheiden en u kunt deze kennis tijdens de cursus meteen toepassen.

De cursus bestaat uit 3 hele zaterdagen, die als volgt worden ingedeeld:
- De ochtend begint met een inleidend gedeelte, waarin de docenten u informeren over wat mossen zijn, in welke groepen ze worden ingedeeld, hoe zij zich voortplanten, enzovoort. Het inleidende gedeelte wordt gevolgd door een practicum, waarin u met behulp van binoculairs, werkbladen (ochtend 1) en het boek ‘Florissante pad der mosflora’ de aanwezige mossen van een naam leert voorzien.
- Na de ochtend volgt een lunch in het museumcafé (zelf meebrengen) en verplaatst de groep zich naar de excursielocatie.
- Tijdens de excursies wordt vooral aandacht besteed aan de kenmerken van de verschillende groepen mossen en hun stand- en vindplaatsen.

* Indien u nu lid wordt van de KNNV-afdeling Tilburg kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen. 
Dit is zeker voordeliger wanneer u in 2019 aan meerdere cursussen deel wilt nemen. 

Aanmelden en/of meer informatie
Bent u geïnteresseerd in deze cursus en wilt u graag deelnemen? 
U kunt zich HIER aanmelden voor deze cursus.

Uw opgave is pas definitief wanneer u het cursusgeld hebt overgemaakt naar rekeningnummer NL03TRIO03902533 91 t.n.v. KNNV-afdeling Tilburg o.v.v. kennismakingscursus mossen en uw eigen naam.
Wanneer de cursus gestart is en u om welke reden dan ook met de cursus wilt stoppen vindt geen teruggave van (een deel van) het cursusgeld plaats. Teruggave van het cursusgeld vindt alleen plaats wanneer u uw deelname voor 9 maart 2019 annuleert.

Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij Marie-Cecile van de Wiel, email: secretaris@tilburg.knnv.nl

Deel deze pagina