De korstmossen werkgroep is dit jaar niet uitgebreid en telt nog steeds 1 lid. 

De op 25 januari 2013  Doe Dag Korstmossen die verzorgd werd door André Aptroot van de BLWG werd bezocht door 14 mensen. In de ochtend hadden we een excursie in het centrum met als hoogtepunt de begraafplaats aan de Bredaseweg. Na de lunch hebben we in de praktijk ruimte van het Museum korstmossen bekeken onder de binoculair en microscoop.

Ook dit jaar ben ik verder gegaan met het inventariseren van de Kaaistoep en vooral de vliegbasis Gilze-Rijen, buiten het uitbreiden van de vondsten lijsten heb ik geen extreme zeldzaamheden gevonden. Met de mensen van de vliegbasis hadden we een uitstapje naar vliegbasis Deelen waar ik het zeldzame Knobbelig heidestaartje – Cladonia cariosa aantrof.

Om mijn kennis wat te verbreden heb ik dit jaar meerdere landelijke excursies bezocht die georganiseerd waren door de BLWG, vooral de excursies naar Zeeland en de Veluwe waren zeer soorten rijk, hierdoor heb ik veel nieuwe soorten leren kennen en sommige verzameld voor het Herbarium.

De collectie korstmossen van het museum die ik heb aangeleverd is nu helemaal up-to-date en is nu opgelopen van 246 in 2013 naar 295 soorten in 2014.

Bart Horvers.

Deel deze pagina