vrijdag 26 januari 2018

Een thuis voor vogels en vleermuizen in de B5  

Uitnodiging vrijwilligersbijeenkomst Tilburg 31 januari 2018   

Hoe laat? 19:30-21:00 uur  

Waar? Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434 Tilburg  

Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging promoten met de ‘B5-gemeenten’ Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg het natuurinclusief bouwen. Dit doen we door samen met woningcorporaties, projectontwikkelaars, aannemers en architecten proactief nest- en verblijfplaatsen voor vogels en vleermuizen aan te brengen in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dat kan bijvoorbeeld door neststenen in te metselen, of de manier van bouwen aan te passen zodat de spouw ook voor vleermuizen geschikt wordt. Daarnaast wordt gewerkt aan het toegankelijk maken van kerktorens en -zolders. De maatregelen worden ook gemonitord. In Tilburg is al eerder een pilotproject gestart.   

Momenteel zijn we dit project met de gemeenten aan het opstarten. We beginnen heel graag per stad met een bijeenkomst om lokaal actieve vogel- en vleermuisvrijwilligers te informeren over dit project. Als betrokken vrijwilliger ben jij als geen ander op de hoogte van de situatie ter plekke. We wisselen graag met jou kennis en ervaring uit. We vertellen graag wat de plannen zijn en horen graag van jou hoe jij betrokken wilt/kunt zijn. In Tilburg geldt daarnaast dat de gemeente graag ook andere vleermuisactiviteiten door vrijwilligers wil ondersteunen. Daarvan willen wij je ook graag op de hoogte brengen.   

We nodigen je van harte uit voor de vrijwilligersbijeenkomst in Tilburg. Liefst aanmelden via B5@zoogdiervereniging.nl.   

Als je nog vragen hebt over deze bijeenkomst, kun je contact opnemen met Birgit Brenninkmeijer (030-6937 784, Vogelbescherming) of Neeltje Huizenga (024-7410 500, Zoogdiervereniging). Per e-mail kan dit via het gezamenlijke mailadres B5@zoogdiervereniging.nl.   

Als je nog andere vrijwilligers uit de regio Tilburg kent waarvoor deze bijeenkomst interessant is, stuur deze uitnodiging dan gerust door! 

Deel deze pagina