donderdag 3 november 2016

De KNNV-afdeling Tilburg brengt op 11 november een uniek boek uit over de stadsnatuur: ‘Stadsnatuur, van Affeseervogel tot Zoemende wingerd’. Het laat de verrassende veelzijdigheid aan natuur in de stad zien. U leest over knorrende mannen, mölderkes, vliegende tandems, spuugbeestjes en keldervarkens. Na het lezen van het boek kijkt u met andere ogen in de stad rond! Het boek is te koop in  verschillende boekhandels voor €13,-.

Het boek is samengesteld uit een selectie van de beste columns van Rob Vereijken over stadsnatuur, die de afgelopen 12,5 jaar zijn verschenen in de Tilburgse Koerier. Rob Vereijken is een geboren en getogen Tilburger, waar hij nog altijd woont en werkt. Al jaren onderzoekt hij met nieuwsgierigheid de natuur in de stad, vanuit de gedachte dat je niet ver hoeft te reizen om verwonderd te raken. Hij heeft het vermogen je dingen te laten zien die je voorheen niet zag, met een enthousiasme waar je automatisch in mee genomen wordt.

Het boek heeft 288 pagina’s en er worden 120 verschillende dieren en planten beschreven. Ook wordt bij de verhalen aangeven in welke periode je de grootste kans hebt om ze in de stad aan te treffen. Hoewel de verhalen een relatie met Tilburg hebben, is de informatie ook heel interessant voor lezers in andere steden. De manier van leven en overleven van de natuur in het stadse milieu staat steeds centraal.

‘Stadsnatuur, Van Affeseervogel tot Zoemende wingerd’ (ISBN: 978-90-826157-0-8) is voor € 13,- in ieder geval te koop bij Natuurmuseum Brabant, de boekhandels Gianotten Mutsaers en Livius de Zevensprong in Tilburg, Buitelaar in Goirle en Verrijt in Berkel-Enschot. Voor bestellingen kunt u contact opnemen met secretaris@tilburg.knnv.nl.

 

Sponsoren:

         

 

Deel deze pagina