De paddenstoelenwerkgroep werd opgericht in 1992. Er zijn ruim 30 leden, van serieus geïnteresseerde beginners tot vergevorderde amateur-mycologen.
Doel is de kennis van het zwammenrijk bij de leden te vergroten en sedert 2017 staan ook korstmossen in de belangstelling. Hiertoe worden jaarlijks zo’n 20 excursies georganiseerd naar voor paddenstoelen en korstmossen interessante natuurgebieden in centraal Brabant. Deze excursies vinden plaats van augustus tot half november. In de wintermaanden zijn er enkele avondbijeenkomsten in het Natuurmuseum Brabant, waarop kennis wordt uitgewisseld en gemaakte foto’s worden vertoond. Ook wordt vanaf de oprichting jaarlijks een hotelreis naar de Eifel georganiseerd. Een week lang wandelen en genieten van de rijke paddenstoelenflora van de Eifel.
Bijzondere vondsten door leden worden uitgewisseld en eventueel als extra excursie bezocht. Voor leden van de KNNV is het lidmaatschap gratis.

Krulhaar kelkzwam ©Irma BiemansKrulhaar kelkzwam ©Irma Biemans

Excursieprogramma 2018
We bieden een lange lijst van excursies aan in een keur van gebieden in midden-Brabant, waar de  leden gezamenlijk hun kennis van de zwammenwereld kunnen verrijken. Heb je interesse om eens mee te gaan om de wondere wereld van de paddenstoelen nader te leren kennen, je bent altijd welkom. Neem daarvoor contact op met onderstaande contactpersoon van de werkgroep en je verneemt het vertrekpunt en verdere gegevens. Bij langdurige droogte of andere oorzaken kunnen excursies worden afgelast of gewijzigd, daarom is vooraf aanmelding noodzakelijk.
Het excursieprogramma 2018 vind je in de pdf hieronder.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de werkgroep:
José Langens
t 013-5169012 of 06-27042960