De paddenstoelenwerkgroep werd opgericht in 1992. Er zijn ruim 30 leden, van serieus geïnteresseerde beginners tot vergevorderde amateur-mycologen.
Doel is de kennis van het zwammenrijk bij de leden te vergroten en sedert 2017 staan ook korstmossen in de belangstelling. Hiertoe worden jaarlijks zo’n 20 excursies georganiseerd naar voor paddenstoelen en korstmossen interessante natuurgebieden in centraal Brabant. Deze excursies vinden plaats van augustus tot half november. In de wintermaanden zijn er enkele avondbijeenkomsten in het Natuurmuseum Brabant, waarop kennis wordt uitgewisseld en gemaakte foto’s worden vertoond. Ook wordt vanaf de oprichting jaarlijks een hotelreis naar de Eifel georganiseerd. Een week lang wandelen en genieten van de rijke paddenstoelenflora van de Eifel.
Bijzondere vondsten door leden worden uitgewisseld en eventueel als extra excursie bezocht. Voor leden van de KNNV is het lidmaatschap gratis.

Krulhaar kelkzwam ©Irma BiemansKrulhaar kelkzwam ©Irma Biemans

Excursieprogramma 2020
Gelukkig zijn de coronamaatregelen zodanig versoepeld dat de we ook dit jaar weer een mooie lijst excursies kunnen aanbieden in een keur van gebieden in midden-Brabant, waar de leden gezamenlijk hun kennis van de zwammenwereld kunnen verrijken. De regels van het RIVM moeten natuurlijk gerespecteerd worden, dus we zullen dit jaar strenger zijn in het vooraf aanmelden. Mocht u interesse hebben om eens mee te gaan om de wondere wereld van de paddenstoelen nader te leren kennen, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon van de werkgroep en u verneemt het vertrekpunt en verdere gegevens en voorwaarden. Hou er rekening mee dat bij langdurige droogte of andere (weers)omstandigheden excursies kunnen worden afgelast of gewijzigd.

Het excursieprogramma 2020 vindt u in de pdf hieronder.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de werkgroep:
José Langens
t 06-27042960
paddenstoelen@tilburg.knnv.nl

Hebt u een vraag aan de coördinator van de werkgroep? Vul dan HIER uw vraag en gegevens in en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.