Het paddenstoelenseizoen van 2015 was zeer wisselend: augustus en begin september waren extreem droog, waardoor alle vier in augustus uitgeschreven excursies werden afgelast. In de eerste helft van september waren de vondstenlijsten nog klein, maar daarna was er een ware explosie in de paddenstoelengroei. Door het uitblijven van nachtvorst duurde het seizoen tot ver in november.
In de resterende 16 geprogrammeerde excursies werden in totaal 1105 waarnemingen genoteerd, een gemiddelde van 69 soorten per wandeling. In totaal telde de vondstenlijsten 388 soorten.

De volgende natuurgebieden werden bezocht: Loonse en Drunense duinen (2x). Leemkuilen Udenhout, Moerenburg Tilburg, Geelders Boxtel,  Boswachterij Dorst, Dongevallei Reeshof Tilburg (2x), de Brand Udenhout, Gorp de Leye Goirle, Sparrenrijk Boxtel, Noorderbos Tilburg, Oude Hondsberg Moergestel, Kampina Boxtel, Heerenbeek Boxtel en Kolkven Oisterwijk.

Volgens traditie werd het seizoen besloten met een gezamenlijke lunch, deze keer bij het pannenkoekenrestaurant De Rode Haktol. Een gezellige bijeenkomst met 21 deelnemers.
De vondstenlijsten werden, zoals altijd, uitgewerkt door Toon de Laat en verzonden aan alle leden. De excursies werden  gemiddeld door 7 leden bezocht.
Ook was er dit jaar weer een geslaagde reis naar de Eifel: 7 leden verbleven een week in het welbekende hotel in Michelbach. Er werden tijdens de vaak regenachtige wandelingen 907 paddenstoelen genoteerd in 316 soorten.

In de eerste maanden van 2015 waren drie avondbijeenkomsten in het Natuurmuseum Brabant. Eén avond werd verzorgd door Luciën Rommelaars en tijdens de twee andere avonden konden de leden hun fotografische buit van het voorafgaande seizoen vertonen. In totaal werden deze avonden door 41 personen bezocht.
In het najaar werden dit jaar geen wekelijkse determineeravonden gehouden.
Wel werd er een paddenstoelencursus georganiseerd, bestaande uit één cursusavond, verzorgd door Ger Bogaers, waarna de cursisten konden deelnemen aan alle geprogrammeerde excursies van de werkgroep. Het werd een succes. Al snel werd het maximaal gestelde aantal inschrijvingen van 25 deelnemers geboekt en daarboven nog 5 leden van de werkgroep, die de cursusavond wilden volgen.

Aan de 15 daarop volgende excursies namen in totaal 122 cursisten deel, dus gemiddeld 8 per wandeling. In een ontspannen en prettige sfeer werden de cursisten de wetenswaardigheden van de micoflora onderwezen door de aanwezige werkgroepleden. De vele positieve reacties van de cursisten bevestigend de indruk dat het een geslaagde onderneming was. De cursus werd besloten met een ludieke middag in Natuurmuseum Brabant met en paddenstoelenquiz en vertoning van door cursisten genomen foto’s. Daarna gaven 5 cursisten zich op als lid van de paddenstoelenwerkgroep en nog 10 deelnemers wilden het komende jaar meegaan als aspirant-lid. Een goed resultaat, waarbij veelvuldig het verzoek kwam om in 2016 een vervolgcursus te organiseren. Dit wordt in beraad gehouden.

Na al deze positieve berichtgeving ook een negatieve: op 6 juli overleed Els Bruninx. Samen met haar echtgenoot Willy was zij vanaf 1994 actief lid van onze werkgroep en vaste deelnemer aan excursies
en Eifelweken.

Na diverse mutaties in het ledenbestand van onze werkgroep eindigde het jaar met 28 leden en 10 aspirant-leden.

Tilburg, 18 december 2015.
Ger Bogaers