Gedurende enkele jaren is binnen de KNNV-afdeling Tilburg ook de werkgroep Stadsnatuur actief geweest. Begonnen als werkgroep Spoorzone Tilburg werd in 2006 en 2007 door enkele leden het voormalige terrein van Van Gend & Loos geïnventariseerd. In 2008 werd een begin gemaakt met de inventarisatie van de bermen van het Wilhelminakanaal.

Eind 2008 bleek de werkgroep echter niet langer levensvatbaar en ging in ruste. Wel waren er daarna nog enkele eenmalige initiatieven en optredens van leden van de werkgroep die te maken hadden met stadsnatuur, zoals de debatten over de braakliggende terreinen en de Spoorzone in Tilburg.

En ook binnen de Adviescommissie Stedelijk Groen was onze KNNV-stem te horen. Deze commissie werd tot onze spijt per 1 januari 2012 opgeheven.
Maandelijks verschijnt een artikel over stadsnatuur in De Tilburgse Koerier, geschreven door Rob Vereijken namens het Platform Stadsnatuur Tilburg.

Wie interesse heeft om stadsnatuur in het Tilburgse te bestuderen kan contact opnemen met:

Rob Vereijken
stadsnatuur@tilburg.knnv.nl