Deze cursus heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt.
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Stel u voor dat u ergens in Brabant op de zandgrond naar een ven staat te kijken, u tuurt over het ven en denkt bij uzelf ‘Hee, er zit geen fuut op het ven’. Denkt u dan ‘Natuurlijk zit er geen fuut, want die kan hier helemaal niet leven’ of denkt u ‘Het moet niet gekker worden, nu zijn zelfs de futen hier al verdwenen’?
Dát is waar deze cursus ecologie over gaat; het is een cursus over de relatie tussen planten, dieren en het landschap. Hoe is het landschap opgebouwd? Wat voor grond is het? Hoe lopen de waterstromen? Sta ik hier hoog of laag? En welke planten en dieren kunnen hier wel en niet leven en waarom? En; wat gebeurt er met deze planten en dieren als er iets aan de omgeving verandert?
Het doel van deze cursus is met andere woorden dat u, wanneer u in een natuurgebied bent, zelf de vraag kunt beantwoorden: In welke omgeving sta ik hier en wat betekent dit voor het voorkomen van planten en dieren?
Ecoloog Henk Moller Pillot neemt u graag mee op deze boeiende reis.

* Indien u nu lid wordt van de KNNV-afdeling Tilburg kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen. 
Dit is zeker voordeliger wanneer u in 2019 aan meerdere cursussen deel wilt nemen.

Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij Marie-Cecile van de Wiel, email: secretaris@tilburg.knnv.nl

 __________
[1] Vereiste voorkennis: bijvoorbeeld wanneer Henk vertelt dat op een bepaalde plek geen riet maar wel lisdodde kan groeien, dat u dan weet over welke plant hij het heeft. Hetzelfde geldt voor vogels wanneer Henk bijvoorbeeld vertelt dat op een bepaald ven niet de fuut maar wel een dodaars voedsel kan vinden.

Deel deze pagina