Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. U kunt zich niet meer opgeven voor deze cursus.

In 2019 heeft Henk Moller Pillot een verdiepende cursus Ecologie gegeven. De belangstelling voor deze cursus was zó groot dat het maximaal aantal deelnemers al snel bereikt werd en meerdere mensen teleurgesteld moesten worden. Hierbij een nieuwe kans!
In de maanden februari tot en met april geeft Henk deze zelfde cursus nog een keer. Anders dan vorig jaar is dat de cursusavonden geen avonden zijn, maar -omdat dat voor Henk beter te doen is- op zaterdagochtend plaatsvinden.

Inhoud cursus
Stel u voor dat u ergens in Brabant op de zandgrond naar een ven staat te kijken, u tuurt over het ven en denkt bij uzelf ‘Hee, er zit geen fuut op het ven’. Denkt u dan ‘Natuurlijk zit er geen fuut, want die kan hier helemaal niet leven’ of denkt u ‘Het moet niet gekker worden, nu zijn zelfs de futen hier al verdwenen’?
Dát is waar deze cursus ecologie over gaat; het is een cursus over de relatie tussen planten, dieren en het landschap. Hoe is het landschap opgebouwd? Wat voor grond is het? Hoe lopen de waterstromen? Sta ik hier hoog of laag? En welke planten en dieren kunnen hier wel en niet leven en waarom? En; wat gebeurt er met deze planten en dieren als er iets aan de omgeving verandert?
Het doel van deze cursus is met andere woorden dat u, wanneer u in een natuurgebied bent, zelf de vraag kunt beantwoorden: In welke omgeving sta ik hier en wat betekent dit voor het voorkomen van planten en dieren?

 * Indien u nu lid wordt van de KNNV-afdeling of IVN-afdeling Tilburg kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen. 
Dit is zeker voordeliger wanneer u in 2020 aan meerdere cursussen deel wilt nemen.

Aanmelden en/of meer informatie
Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. U kunt zich niet meer opgeven voor deze cursus.

Uw opgave is pas definitief wanneer u het cursusgeld hebt overgemaakt. De betalingsgegevens ontvangt u na aanmelding via de mail. Wanneer de cursus gestart is en u om welke reden dan ook met de cursus wilt stoppen vindt geen teruggave van (een deel van) het cursusgeld plaats. Teruggave van het cursusgeld vindt alleen plaats wanneer u uw deelname voor 25 januari 2020 annuleert.

Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij Marie-Cecile van de Wiel, email: secretaris@tilburg.knnv.nl

Deel deze pagina