Deze cursus heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt.
U kunt zich niet meer aanmelden.

Als je al wat meer van planten weet, dan heb je zeker al ontdekt dat bepaalde soorten vaak bij elkaar staan. Dat heeft te maken met de omstandigheden op zo’n groeiplaats. De bodem, vochtigheid, voedselrijkdom en het gebruik en beheer bepalen wat voor soort begroeiing er op een bepaalde plek ontstaat. Een groep planten die je vaak samen aantreft, wordt een plantengemeenschap genoemd.
In deze verdiepende cursus planten komen allerlei plantengemeenschappen aan bod.
Tijdens de drie cursusavonden bespreken we welke soorten in welke plantengemeenschap thuishoren en welke milieuomstandigheden daar bij horen. Tijdens de eveneens drie excursies gaan we daar in het veld verder op in.
We laten je ook zien hoe je een planteninventarisatie in het veld kunt maken en hoe je met de gevonden gegevens zelf kunt achterhalen wat voor plantengemeenschap het zou kunnen zijn.
Bij het nauwkeurig bekijken van de plantensoorten in het veld, is het vaak moeilijk om zegges, grassen en gele composieten te herkennen. Daarom besteden we tijdens de cursus aan deze plantengroepen extra aandacht.

Door het volgen van deze verdiepende cursus krijg je een breder beeld van planten in relatie tot hun omgeving. Om deel te nemen hoef je geen lid te zijn van de KNNV- of IVN-afdeling Tilburg. We verwachten wel dat je al een redelijke kennis van plantensoorten hebt.
De cursus wordt georganiseerd door de KNNV- en IVN-afdeling Tilburg.

* Indien u nu lid wordt van de KNNV-afdeling Tilburg kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen. 
Dit is zeker voordeliger wanneer u in 2019 aan meerdere cursussen deel wilt nemen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marie-Cecile van de Wiel, email: secretaris@tilburg.knnv.nl

Deel deze pagina