De vogelwerkgroep van de KNNV afdeling Tilburg bestaat sinds 8 januari 1986. De vogelwerkgroep bestaat uit bijna dertig enthousiaste vogelaars. De activiteiten van de groep bestaan voor een belangrijk deel uit het observeren en genieten van vogels in hun natuurlijke omving. Dit geschiedt in Tilburg en directe omgeving maar ook elders in het land en soms buiten de landsgrenzen. Daarnaast wordt door de vogelwerkgroep op meerdere plaatsen in en rond Tilburg onderzoek gedaan naar het voorkomen van verschillende vogelsoorten. De leden van de vogelwerkgroep informeren elkaar via de digitale nieuwsbrief Ut Tèèrpötje. Jaartellingen en specifiek op broedvogels gerichte inventarisaties wisselen elkaar af.

Leden van de vogelwerkgroep houden gezamenlijk een lijst bij met bijzondere waarnemingen. De soortenlijst van 2018 vindt u hier.

Voor vragen over vogels en de vogelwerkgroep kunt u terecht bij de contactpersoon van de vogelwerkgroep:

Ben Akkermans
vogels@tilburg.knnv.nl

Hebt u een vraag aan de coördinator van de werkgroep? Vul dan HIER uw vraag en gegevens in en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.