JAARVERSLAG 2016 VOGELWERKGROEP

Ledenbestand
Dit jaar hebben 2 leden hun lidmaatschap beëindigd.
Wij mochten 7 nieuwe leden verwelkomen.
Totaal aantal leden is nu 36

Coördinatie
Ad kolen heeft per 1 september zijn functie als coördinator neergelegd.
Ben Akkermans heeft zich voor 3 jaar beschikbaar gesteld als de nieuwe coördinator. Hij wordt  ondersteunt door Jettie Zwaans als secretaris. Penningmeester: Ralph Akkermans.

Er werden dit jaar  9 avond bijeenkomsten gehouden in het Natuurmuseum.
Thema’s waren o.a.: mezen, de havik, nieuwe coördinator, gierzwaluwen, planning winterprogramma, reis naar Suriname, stadsvogels en watervogels.

Excursies
De Regte heide heeft dit jaar 4 maal de aandacht gehad voor een excursie.
De Brand, Huis ter Heide de Biesbosch en de Moerputten werden ieder 1 maal bezocht.
Zondag 7 februari werd de Zeeland excursie gehouden. Dit maal met eigen auto’s.
Eind maart werd het traditionele 100 soorten weekend, met 8 deelnemers, gehouden rond Oostvoorne. De teller bleef steken op 96 soorten.
Met Pinksterren heeft een groep van 10 leden een weekend gehouden in Roermond. Hier werd het Meinweg gebied uitgekamd op vogels.
Begin november is een groep van 12 leden naar Diepholz, Duitsland, afgereisd om de kraanvogeltrek te volgen.

Kaaistoep
Dit jaar werd het gebied Kaaistoep-Oost door 8 leden op vogels geïnventariseerd.

Openbare excursies
op 22 mei werd een vogelwandelexcursie gehouden in het Wandelbos. Deze trok een 20 tal bezoekers.
Op 16 oktober werd de vogeltrekdag gehouden op de brug van de Meijerijbaan. Bij prachtig weer en veel overtrekkende vogels konden wij hier een 40 tal belangstellenden ontvangen. Door Andrea van Dael van het Brabants Dagblad werd een artikel over deze dag in de krant gepubliceerd.

Afscheid Ad als coördinator van de VWG:
Zondag 30 september hebben we met een wandeling langs de Gans Oyensepolder op gepaste wijze afscheid genomen van Ad, als jarenlange coördinator en stimulator van onze VWG. Bedankt Ad.

Ben Akkermans
Coördinator KNNV-Vogelwerkgroep